Bönsallad från Italien
Dagens goda recept kommer ifrån Allt Om Mat
Visst ser det gott ut =P

Ingredienser
1. Skiva fänkålen och löken tunt. Dela tomaterna. Låt paprikan rinna av. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Skär sardellerna i små bitar.
2. Blanda grönsaker, bönor, sardeller, oliver, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
3. Vänd ner rucola och basilika precis vid servering.
*Sardeller i salladen har jag aldrig hört talas om nere i Italian, men man kan ju prova!
Visst ser det gott ut =P

Ingredienser
1 st | fänkålsstånd |
---|---|
1 st | rödlök |
250 g | cocktailtomater |
200 g | grillad paprika i olja, 1 burk |
400 g | stora vita bönor, 1 burk |
6 st | sardellfiléer |
1,5 dl | svarta oliver |
3 msk | olivolja |
1 msk | rödvinsvinäger |
2 tsk | balsamvinäger |
flingsalt | |
nymald peppar | |
1 kruka | rucolasallad |
1 kruka | basilika |
Tillagning
Den här matiga salladen kommer från Toscana. Den är fylld med godsaker som vita bönor, grillad paprika och sardeller. Servera salladen tillsammans med grillad lax, kalv eller biff.
1. Skiva fänkålen och löken tunt. Dela tomaterna. Låt paprikan rinna av. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Skär sardellerna i små bitar.
2. Blanda grönsaker, bönor, sardeller, oliver, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
3. Vänd ner rucola och basilika precis vid servering.
*Sardeller i salladen har jag aldrig hört talas om nere i Italian, men man kan ju prova!
Kommentarer
Trackback