GI-chokladkaka utan mjöl
En riktigt mustig och lyxig GI-kaka med smak av kaffe. Använd gärna en lite mindre form.

100 gram | mörk choklad, men inte med högre kakaohalt än 70% | |
125 gram | smör | |
0,5 dl | färdigt kaffe | |
0,5 dl | flytande honung, (ev lite mer) | |
2 st | ägg | |
1 krm | salt | |
smör, till formen | ||
2 dl | valnötter, krossade, till formen |

En god och riktigt stark kaka för oss som gillar mörk choklad. Om du är känslig för chokladens styrka och struntar i GI-värde kan du tillsätta lite mer honung.
8-10 bitar:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
Bryt chokladen i små bitar. Smält den tillsammans med smöret i vattenbad. Blanda i kaffet och honungen.
2. Vispa äggen fluffiga med saltet i någon minut.
3. Vänd försiktigt ner (vispa inte) chokladblandningen i äggen.
Smöra en form, gärna en mindre springform, och bröa med valnötskrosset.
4. Häll smeten i formen och ställ in på ett galler i nedre delen av ugnen. Baka i 30-35 minuter.
5. Ta ut formen ur ugnen och täck med kökshandduk någon minut.
6. Servera med grädde och nötter, eller bär.
Kakan behåller sin saftighet och är lika god dagen efter!
Kommentarer
Trackback