Julköttbullar med kryddpeppar
Nu inför Jul får man ju ha Julköttbullar ;D
Ingredienser för 4 port.
500 gram | köttfärs | |
0,75 dl | havregryn | |
1 msk | potatismjöl | |
1 dl | vatten | |
1 st | ägg | |
1 tsk | riven lök | |
1 tsk | salt | |
1 krm | svartpeppar | |
0,5 krm | kryddpeppar, mald | |
0,5 dl | grädde |
Tillagning
1. Blanda havregryn, potatismjöl, vatten och grädde. Låt stå så att havregrynen får svälla i 10 minuter.
2. Tillsätt sedan ägg, lök, salt och kryddor. Lägg i färsen och arbeta allt smidigt. Fukta händerna med kallt vatten och
forma färsen till små köttbullar.
3. Bryn köttbullarna, inte allför många åt gången, i smör i en stekpanna. Skaka pannan då och då så att köttbullarna blir väl brynta. Efterstek dem i en gryta eller i stekpannan.

Kommentarer
Trackback