Karamelliserad Kvibille med hjortron
Istället för friterad camembert (1980-tal) har denna rätten fått en touch av 2000-talet. Receptet kommer ifrån Allt Om Mat.
Ingredienser
Ingredienser
250 g | hjortron, frysta |
---|---|
4 msk | strösocker |
1,5 dl | hjortronsylt |
140 g | kvibille, ädel special |
4 tsk | strösocker |
Tillagning
Två saker som smakar mycket var för sig och ännu mer tillsammans.
1. Sätt ugnen på grill och 250°. Tina hjortronen och rör dem med socker – eller använd hjortronsylt. Fördela hjortronen i ugnssäkra portionsformar.
2. Skär osten i bitar och lägg den på hjortronen. Strö sockret över osten. Gratinera precis under grillen med ugnsluckan på glänt 3–5 min tills sockret bubblar och får lite färg. Passa noga så att det inte bränns.
3. Servera genast med lite hjortronsylt.
mumma!!

2. Skär osten i bitar och lägg den på hjortronen. Strö sockret över osten. Gratinera precis under grillen med ugnsluckan på glänt 3–5 min tills sockret bubblar och får lite färg. Passa noga så att det inte bränns.
3. Servera genast med lite hjortronsylt.
mumma!!

Kommentarer
Trackback