Pepparkaksbananer med glass
Detta passar ju bara så bra nu i jultid!!! Måste bara provas
Pepparkaksbananer med glass
4 port

Pepparkaksbananer
3 bananer
1/2 dl ljus sirap
15 pepparkakor
Till servering
8 kulor Vaniljglass
2 passionsfrukter
Dela bananerna i 3 bitar. (Eller 4 om de är väldigt stora) Rulla bitarna först i sirap, sedan i krossade pepparkaksmulor. (Krossa några i taget i en mortel eller lägg dom i en plastpåse och banka med en kavel).
Stek bananerna i smör under några minuter. Vänd ofta eftersom "pepparkakstäcket" gärna glider ner på sidorna. (använd stekspade och gaffel). De ska inte få färg utan bara bli lite ljumma.
Lägg två kulor glass i en dessertskål, placera två bananbitar vid sidan om glassen och gröp ur saft plus fruktkött ur en halv passionsfrukt över alltihop. Servera genast!

Dela bananerna i 3-4 bitar, rulla dom först i sirap sedan pepparkakssmulor

Pepparkaksbananer före stekning
Pepparkaksbananer med glass
4 port

Pepparkaksbananer
3 bananer
1/2 dl ljus sirap
15 pepparkakor
Till servering
8 kulor Vaniljglass
2 passionsfrukter
Dela bananerna i 3 bitar. (Eller 4 om de är väldigt stora) Rulla bitarna först i sirap, sedan i krossade pepparkaksmulor. (Krossa några i taget i en mortel eller lägg dom i en plastpåse och banka med en kavel).
Stek bananerna i smör under några minuter. Vänd ofta eftersom "pepparkakstäcket" gärna glider ner på sidorna. (använd stekspade och gaffel). De ska inte få färg utan bara bli lite ljumma.
Lägg två kulor glass i en dessertskål, placera två bananbitar vid sidan om glassen och gröp ur saft plus fruktkött ur en halv passionsfrukt över alltihop. Servera genast!

Dela bananerna i 3-4 bitar, rulla dom först i sirap sedan pepparkakssmulor

Pepparkaksbananer före stekning
Kommentarer
Trackback