Ugnsbakad lax med currytäcke
Ingredienser 4 pers
4 st | laxfilébitar, (à 125 g) |
---|---|
1 st | purjolök, liten |
2 dl | lätt crème fraiche |
0,5 dl | mjölk |
1 st | vitlöksklyfta, stor |
1 tsk | curry |
2 tsk | flingsalt |
1 krm | vitpeppar, nymald |
1 dl | västerbottensost, riven |
Tillagning
På bara en halvtimme står den färdiga rätten på bordet. Det krämiga täcket gör laxen extra saftig.
1. Sätt ugnen på 225°. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form. Ansa och strimla purjolöken. Strö den över laxen.
2. Blanda lätt creme fraiche, mjölk, pressad vitlök, curry, salt och peppar. Bred blandningen över laxen och strö över ost.
3. Gratinera mitt i ugnen 15–20 min. Servera laxen med ris och någon grönsak, t ex broccoli.

2. Blanda lätt creme fraiche, mjölk, pressad vitlök, curry, salt och peppar. Bred blandningen över laxen och strö över ost.
3. Gratinera mitt i ugnen 15–20 min. Servera laxen med ris och någon grönsak, t ex broccoli.

Kommentarer
Trackback