Kokoskyckling med chili och jordnötssås
Lite fredagsmys kan man gott unna sig nu. Här kommer ett fint recept ifrån Tasteline
Yummiee!!!!

Yummiee!!!!

Ingredienser för 4 port.
4 st | kycklingfilé(er) | |
1 st | gul lök(ar) | |
2 st | vitlöksklyfta(or) | |
1 st | röd chilifrukt | |
1 msk | rapsolja | |
salt | ||
1 msk | farinsocker | |
2 msk | soja | |
1 msk | kycklingfond | |
1 tsk | pressad citron | |
3 msk | jordnötssmör | |
4 dl | kokosmjölk lätt | |
Serveras med |
||
4 port | basmatiris | |
4 port | blandad sallad |
Tillagning
1. Skär kyckling i bitar. Hacka lök och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilifrukt.
2. Fräs kyckling och lök i olja tills de fått färg. Tillsätt sedan vitlök och fräs ytterligare två minuter. Tillsätt salt, sedan chili, socker, soja, kycklingfond, citronsaft, jordnötssmör och kokosmjölk. Låt koka 15 minuter på svag värme.
Servera med basmatiris och en sallad.
Kommentarer
Trackback