Fisk med avokadosalsa
Yuuummmieee!!!! Låter supergott!

Ingredienser
1. Skär fiskfilén i halvportionsstora bitar och vik ihop tunna bitar så att de blir tjockare. Strö på salt och låt dem ligga på ett fat medan du gör salsan.
2. Skala och kärna ur avokadorna och mangon. Skär fruktköttet i tärningar. Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda allt i en skål tillsammans med limeskal, limesaft och salt.
3. Stek eller grilla fisken i grillpanna med olja ca 2 min på varje sida. Servera med avokadosalsan och nachos.

Ingredienser
600 g | fiskfilé |
---|---|
0,75 tsk | salt |
2 tsk | rapsolja |
Salsa:
2 st | avokador |
---|---|
1 st | mango |
1 st | rödlök, liten |
1 st | chili, t ex röd spansk peppar |
1 st | lime, rivet skal |
1 msk | lime, pressad |
1 tsk | salt |
Tillbehör:
200 g | nachos |
---|
Tillagning
Den härliga salsan liknar här mer en sallad än sås. Avokado, mango och lime är alltid gott till fisk men passar också till annat grillat eller stekt.
1. Skär fiskfilén i halvportionsstora bitar och vik ihop tunna bitar så att de blir tjockare. Strö på salt och låt dem ligga på ett fat medan du gör salsan.
2. Skala och kärna ur avokadorna och mangon. Skär fruktköttet i tärningar. Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda allt i en skål tillsammans med limeskal, limesaft och salt.
3. Stek eller grilla fisken i grillpanna med olja ca 2 min på varje sida. Servera med avokadosalsan och nachos.
Kommentarer
Trackback