Laxköttbullar med pepparrotsyoghurt
![]() 500 gram laxfilé |
||
1 st ägg | ||
0,5 dl vispgrädde | ||
1 msk söt senap | ||
1 kruka(or) gräslök, finskuren | ||
salt och svartpe | ||
smör att steka i | ||
Yoghurtsås |
||
2 dl turkisk yoghurt, 10% | ||
1 msk pepparrot, finriven |
salt och svartpeppar | ||
Bulgur |
||
3 dl bulgur, kokt | ||
0,5 huvud blomkål, i buketter, kokta | ||
0,5 st gurka, skalad, urkärnad och skuren i mindre bitar | ||
1 st citron(er), finrivet skal och saften | ||
1 kruka(or) dill | ||
olivolja | ||
salt och svartpeppar |
Tillagning
1. Blanda yoghurt och pepparrot och smaka av med salt och peppar.2. Mixa laxen snabbt i en mixer. Blanda med ägg, grädde, senap, gräslök och smaka av med salt och peppar.
3. Forma till köttbullar och stek i smör på medelhög värme.
4. Blanda bulgur, blomkål och gurka. Smaka av med citronskal och –saft, dill, olja och salt och peppar.
5. Servera laxköttbullarna med pepparrotsyoghurt och bulgur.
Kommentarer
Trackback