Jordgubbssallad med avokado

Ingredienser
500 g | jordgubbar |
---|---|
2 st | avokador |
1 st | gul lök, färsk |
250 g | körsbärstomater |
2 msk | olivolja |
1 msk | balsamvinäger |
1 tsk | honung |
2 krm | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
4 dl | rucolasallad |
Tillagning
Sött, salt och syrligt i fräsch sallad. Passar som tillbehör till grillat eller som förrätt.
1. Skiva jordgubbarna. Dela, kärna ur och skär avokadon i bitar. Skala och skiva löken. Halvera tomaterna.
2. Blanda olja, vinäger, honung, salt och peppar i en skål. Lägg i jordgubbar, avokado, lök och tomater.
3. Vänd runt och låt salladen stå en stund.
4. Vänd ner rucolan och servera salladen till fetaost, kallskuret, kyckling eller skaldjur.
2. Blanda olja, vinäger, honung, salt och peppar i en skål. Lägg i jordgubbar, avokado, lök och tomater.
3. Vänd runt och låt salladen stå en stund.
4. Vänd ner rucolan och servera salladen till fetaost, kallskuret, kyckling eller skaldjur.
Kommentarer
Trackback