Burritos med chili, lime, marinerade räkor och gräddfil
Sugen på räkor idag, så då får det bli ett smarrigt recept på en snabb sak =P
500 gram räkor stora, råa, skalade och rensade |
Old El Paso Spice Mix for Fajitas |
2 st limefrukt(er), juice och skal |
1 st chili, hackad |
2 msk Old El Paso 6 Soft Flour Tortillas for Burritos |
1 st salladshuvud, medelstort |
1 st röd lök(ar), tunt skivad (valfritt) |
3 dl gräddfil |
1 knippa(en) koriander |
8 st grillspett![]() Tillagning1. Blanda kryddmix, juicen och skalet från limefrukterna, chilin och oljan i en stor skål. Häll av hälften av blandningen i en annan skål och ställ åt sidan.2. Lägg i räkorna i skålen så att de täcks väl, trä sedan upp dem på grillspetten och grilla över lagom värme i 2-3 minuter på varje sida. Se till att räkorna är genomstekta. 3. Blanda de färdiga räkorna med resten av lime- och kryddblandningen i den andra skålen. 4. Värm tortillabröden enligt instruktionerna på förpackningen, eller på grillen i 20-30 sekunder på varje sida. Lägg sallad och räkor mitt på tortillan, klicka en stor klick gräddfil ovanpå och strö över rödlök och koriander. 5. Rulla ihop tortillan, vik in ena änden och njut! |
Kommentarer
Trackback