Fläskkarré med plommon och nudlar

Ingredienser
500 g | benfri fläskkarré |
---|---|
2 msk | japansk soja |
1 tsk | sesamolja |
1 st | spansk peppar, finstrimlad |
0,5 msk | färsk ingefära, riven |
2 st | färska lökar |
2 msk | rapsolja |
1 msk | råsocker |
6 st | plommon, urkärnade och klyftade |
Tillbehör
300 g | nudlar |
---|
Tillagning
Fläskkarré skärs i strimlor och ska marinera helst någon timme. I stället för plommon kan du ta äpplen.
1. Skär karrén i cm-tjocka strimlor. Blanda samman soja, sesamolja, pepparfrukt, ingefära samt lök skuren i tunna klyftor.
Blanda ner köttet och ställ svalt minst 1 tim.
2. Hetta upp olja i en stor stekpanna eller wok och stek blandningen ca 3 min. Blanda ner socker och låt det smälta in ca 1 min.
3. Blanda ner plommonklyftor och stek ytterligare ca 3 min.
Servera till kokta nudlar.
Blanda ner köttet och ställ svalt minst 1 tim.
2. Hetta upp olja i en stor stekpanna eller wok och stek blandningen ca 3 min. Blanda ner socker och låt det smälta in ca 1 min.
3. Blanda ner plommonklyftor och stek ytterligare ca 3 min.
Servera till kokta nudlar.
Kommentarer
Trackback