Citronpenne med rökt lax och sockerärter

Ingredienser
1 ask |
400 gram |
1 st |
300 gram |
1 st |
3 msk |
2 dl |
Tillagning
1. Koka pastan. Tillsätt sockeräterna (alla utom 4 stycken) i pastavattnet när det återstår 1 minut av koktiden.
2. Skala och finhacka löken. Ta bort laxens skinn och skär den sedan i strimlor.
3. Fräs löken glansig i 1 msk olivolja i en stekpanna (ca 2-3 minuter).
4. Blanda ner citronskal, citronjuice och 1 krm nymald svartpeppar i pannan. Låt steka med löken ca 1 minut.
5. Tillsätt grädden och låt koka i ca 2 minuter.
6. Vänd ner laxen och låt allt bli varmt. Salta och peppra efter smak.
7. Häll pastan och sockerärterna genom ett durkslag och blanda sedan med såsen. Lägg upp på ett vackert serveringsfat.
8. Finstrimla de 4 resterande sockerärterna och använd som garnityr på pastarätten
2. Skala och finhacka löken. Ta bort laxens skinn och skär den sedan i strimlor.
3. Fräs löken glansig i 1 msk olivolja i en stekpanna (ca 2-3 minuter).
4. Blanda ner citronskal, citronjuice och 1 krm nymald svartpeppar i pannan. Låt steka med löken ca 1 minut.
5. Tillsätt grädden och låt koka i ca 2 minuter.
6. Vänd ner laxen och låt allt bli varmt. Salta och peppra efter smak.
7. Häll pastan och sockerärterna genom ett durkslag och blanda sedan med såsen. Lägg upp på ett vackert serveringsfat.
8. Finstrimla de 4 resterande sockerärterna och använd som garnityr på pastarätten
Kommentarer
Trackback