Spagettigratäng med smak av Italien

Ingredienser
280 g | pasta, t ex spaghetti eller linguini |
---|---|
1 burk | ricottaost, 250 g |
2 dl | crème fraiche |
2 st | ägg |
1 paket | babyspenat, 80 g |
salt, peppar | |
smör, till formen | |
2 tsk | olivolja |
Fyllning:
1 st | stor gul lök |
---|---|
10 st | champinjoner |
1 paket | skivat bacon |
1 paket | cocktailtomater |
1 msk | olivolja till fyllning |
Tillagning
Ricotta är italiensk färskost som finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker.
1 Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.
2 Fyllningen. Skala och hacka löken. Skiva svampen. Strimla baconet, spara 2– 3 skivor till garnering. Dela tomaterna, spara några tomathalvor till garnering.
3 Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs i löken i 3 minuter. Tillsätt svamp och bacon och fräs 2– 3 minuter. Blanda i tomaterna och fräs cirka 1 minut.
4 Blanda ricotta, crème fraiche och ägg i en bunke. Vänd ner grovhackad spenat. Salta och peppra ganska ordentligt. Vänd ner pastan.
5 Sätt ugnen på 225 grader. Lägg hälften av pastablandningen i en smord ugnssäker form. Fördela över fyllningen. Lägg på resten av pastan.
6 Garnera med det sparade baconet och tomathalvorna. Ringla över olivoljan. Sätt formen i mitten av ugnen och grädda i 30 minuter.
2 Fyllningen. Skala och hacka löken. Skiva svampen. Strimla baconet, spara 2– 3 skivor till garnering. Dela tomaterna, spara några tomathalvor till garnering.
3 Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs i löken i 3 minuter. Tillsätt svamp och bacon och fräs 2– 3 minuter. Blanda i tomaterna och fräs cirka 1 minut.
4 Blanda ricotta, crème fraiche och ägg i en bunke. Vänd ner grovhackad spenat. Salta och peppra ganska ordentligt. Vänd ner pastan.
5 Sätt ugnen på 225 grader. Lägg hälften av pastablandningen i en smord ugnssäker form. Fördela över fyllningen. Lägg på resten av pastan.
6 Garnera med det sparade baconet och tomathalvorna. Ringla över olivoljan. Sätt formen i mitten av ugnen och grädda i 30 minuter.
Kommentarer
Trackback