Vegetarisk lasagne med linsröra

Ingredienser
färska lasagneplattor, för fyra portioner | |
---|---|
250 g | keso, grillad paprika eller naturell |
Linssalsa:
2 dl | röda linser |
---|---|
4 st | schalottenlökar, hackade |
1,5 st | torkad piripiri |
1 tsk | socker |
4 dl | passerade tomater |
Grönsakssalsa:
2 dl | fint tärnade grönsaker, paprika, tomat, rödlök, gurka |
---|---|
2 msk | äppelcidervinäger |
8,67 msk | olivolja |
salt och svartpeppar |
Tillagning
LINSSALSA:
1 Skölj linserna i kallt vatten.
2 Fräs linserna i oljan med hackad lök och vitlök tills löken är genomskinlig.
Smula över piri-piri och strö över socker. Häll i tomaterna och låt puttra tills linserna är mjuka, cirka 20 minuter.
GRÖNSAKSSALSAN:
3 Tärna paprika, tomat, röd lök och gurka smått. Värm försiktigt
olja och vinäger i en liten kastrull och vänd ner grönsakstärningarna.
Smaka av med salt och peppar. Håll varmt.
LASAGNE:
4 Koka lasagneplattorna mjuka i rikligt med saltat vatten. Häll av
vattnet, dela plattorna så du får 12 bitar.
5 Lägg fyra plattor på ett serveringsfat, täck plattorna med ett lager keso och ett lager linssalsa, lägg på en lasagneplatta, keso, linssalsa och avsluta med
en lasagneplatta. Toppa med varm grönsakssalsa.
6 Lasagnen blir extra god om den får stå 5-10 minuter (utan grönsakssalsa)
i ugnen, 175 grader, innan den serveras. Lägg på grönsakssalsan precis när lasagnen ska serveras.
En väldigt ... bloggbesokare.se"
Åh, Emmy! Här går jag upp halv sju efter alldeles för lite sömn, toktrött och snörvelförkyld, och så finner jag det här. Du lyfte min dag med ungefär 87 procent, tack söta <3 bloggbesokare.se