Fisk i fin form

Ingredienser
350 g | spättafilé (eventuellt fryst), MSC-märkt |
---|---|
250 g | bladspenat (fryst) |
0,5 st | gul lök |
1 msk | olja |
0,5 tsk | salt |
2,5 dl | kelda citronsås |
1 msk | dill, hackad |
Tillbehör
kokt pressad potatis, citronklyftor
Tillagning
Av några få ingredienser fixar du snabbt en god fiskgratäng.
Det mesta kan du ha hemma i frys och kyl. Tänk bara på att fisken och spenaten tar tid att tina om du inte tinar dem i mikrovågsugnen.
Det mesta kan du ha hemma i frys och kyl. Tänk bara på att fisken och spenaten tar tid att tina om du inte tinar dem i mikrovågsugnen.
1. Sätt ugnen på 200°. Låt spenaten rinna av och pressa ur något av vätskan. Finhacka lök och fräs den mjuk i oljan. Tillsätt spenat och salt. Fräs ca 1 min.
2. Fördela spenaten i en ugnssäker form. Placera spättafiléerna omlott ovanpå. Häll över citronsåsen. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 min. Ta ut formen och strö över dill.
3. Servera med kokt pressad potatis och klyftor av citron.
2. Fördela spenaten i en ugnssäker form. Placera spättafiléerna omlott ovanpå. Häll över citronsåsen. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 min. Ta ut formen och strö över dill.
3. Servera med kokt pressad potatis och klyftor av citron.
Kommentarer
Trackback