Linser med aubergine
Ingredienser
4 port
Sås:
2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt
50 g soltorkade marinerade tomater
2 auberginer
2 röda lökar
2 dl gröna linser
50 g svarta oliver
1 tsk timjan
3 tomater
30 g smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Koka linserna i lättsaltat vatten ca 30 min. Blanda ihop såsen. Skär auberginerna i klyftor. Skala och klyfta löken. Skär tomaterna i bitar. Stek grönsakerna i omgångar i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Häll av vattnet från linserna, rör ner grönsakerna, timjan och oliver. Servera med såsen.

4 port
Sås:
2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt
50 g soltorkade marinerade tomater
2 auberginer
2 röda lökar
2 dl gröna linser
50 g svarta oliver
1 tsk timjan
3 tomater
30 g smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Koka linserna i lättsaltat vatten ca 30 min. Blanda ihop såsen. Skär auberginerna i klyftor. Skala och klyfta löken. Skär tomaterna i bitar. Stek grönsakerna i omgångar i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Häll av vattnet från linserna, rör ner grönsakerna, timjan och oliver. Servera med såsen.

Kommentarer
Postat av: maggan
Det här vill jag gärna smaka då jag kommer på besök nästa gång :) låter spännande och gott...
Trackback