Mild spenatsoppa med skink- och pestorullar

Ingredienser
150 g | färks bladspenat, (eller 100 g djupfryst hackad) |
---|---|
2 msk | smör |
8 dl | vatten |
2 st | grönsaksbuljongtärning |
4 msk | vetemjöl |
4 dl | mjölk |
1 msk | citronsaft, pressad |
0,5 tsk | salt |
1 krm | vitpeppar, nymald |
1 dl | lätt crème fraiche |
Skink- och pestorullar
4 st | tunnbröd, rektangulära |
---|---|
4 msk | färskost, eller mjukost |
0,5 dl | pesto |
100 g | rökt skinka, skivad |
Tillagning
1. Fräs spenaten i smör i en kastrull. Häll över vatten och smula ner buljongtärningar. Koka upp under omrörning.
2. Mixa soppan med mixerstav. Blanda mjöl och mjölk och häll det i soppan. Koka upp under omrörning och låt soppan sjuda 5 min. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
3. Bred ost och pesto på brödet. Lägg på skinkan och rulla ihop hårt. Skär i bitar. Servera soppan med creme fraiche och skinkrullarna
2. Mixa soppan med mixerstav. Blanda mjöl och mjölk och häll det i soppan. Koka upp under omrörning och låt soppan sjuda 5 min. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
3. Bred ost och pesto på brödet. Lägg på skinkan och rulla ihop hårt. Skär i bitar. Servera soppan med creme fraiche och skinkrullarna
Kommentarer
Trackback