Snabb tiramisù

Ingredienser
2 dl | små mandelbiskvier, från påse |
---|---|
3 msk | starkt kaffe, helst espresso |
0,5 dl | kahlúa |
1 dl | vaniljsås, Kelda |
1,5 dl | mascarponeost, (100 g) |
0,5 msk | kakao |
Tillagning
Efterrätten står sig fint i kylen under middagen. Den bör intagas i små portioner eftersom den är ganska mäktig. Mandelbiskvierna som är klassiska till nyponsoppa kan faktiskt användas till många olika desserter de har god mandelsmak och är lätta att få tag på. Mascarpone är en italiensk färskost som har en mild, fin smak.
1. Lägg mandelbiskvierna i en skål häll över kaffe och Kahlúa. Låt stå och dra några minuter.
2. Vispa vaniljsåsen fluffig. Rör samman mascarpone med lite av vaniljvispen och tillsätt sedan resten.
3. Lägg hälften av mandelbiskvierna med lite av kaffe- och kahlúalagen i botten på små glas eller koppar. Lägg i hälften av ostkrämen och resterande mandelbiskvier och lag. Toppa med ostkräm och sikta över rikligt med kakao
2. Vispa vaniljsåsen fluffig. Rör samman mascarpone med lite av vaniljvispen och tillsätt sedan resten.
3. Lägg hälften av mandelbiskvierna med lite av kaffe- och kahlúalagen i botten på små glas eller koppar. Lägg i hälften av ostkrämen och resterande mandelbiskvier och lag. Toppa med ostkräm och sikta över rikligt med kakao
Kommentarer
Trackback