Bönsallad från Italien

Dagens goda recept kommer ifrån Allt Om Mat


Visst ser det gott ut =P


Ingredienser
1 st fänkålsstånd
1 st rödlök
250 g cocktailtomater
200 g grillad paprika i olja, 1 burk
400 g stora vita bönor, 1 burk
6 st sardellfiléer
1,5 dl svarta oliver
3 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
2 tsk balsamvinäger
  flingsalt
  nymald peppar
1 kruka rucolasallad
1 kruka basilika



Tillagning

Den här matiga salladen kommer från Toscana. Den är fylld med godsaker som vita bönor, grillad paprika och sardeller. Servera salladen tillsammans med grillad lax, kalv eller biff.


1. Skiva fänkålen och löken tunt. Dela tomaterna. Låt paprikan rinna av. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Skär sardellerna i små bitar.
2. Blanda grönsaker, bönor, sardeller, oliver, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
3. Vänd ner rucola och basilika precis vid servering.

*Sardeller i salladen har jag aldrig hört talas om nere i Italian, men man kan ju prova! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0