YSL

Object of Desire


Citronpenne med rökt lax och sockerärter



Ingredienser

1 ask 
400 gram 
1 st 
300 gram 
1 st 
3 msk 
2 dl 

Tillagning

1. Koka pastan. Tillsätt sockeräterna (alla utom 4 stycken) i pastavattnet när det återstår 1 minut av koktiden.

2. Skala och finhacka löken. Ta bort laxens skinn och skär den sedan i strimlor.

3. Fräs löken glansig i 1 msk olivolja i en stekpanna (ca 2-3 minuter).

4. Blanda ner citronskal, citronjuice och 1 krm nymald svartpeppar i pannan. Låt steka med löken ca 1 minut.

5. Tillsätt grädden och låt koka i ca 2 minuter.

6. Vänd ner laxen och låt allt bli varmt. Salta och peppra efter smak.

7. Häll pastan och sockerärterna genom ett durkslag och blanda sedan med såsen. Lägg upp på ett vackert serveringsfat.

8. Finstrimla de 4 resterande sockerärterna och använd som garnityr på pastarätten

Tio enkla knep

10 tips på hur man ökar sin förbränning:

1. Styrketräna
Nyckeln till en hög förbränning stavas muskler. Din dagliga kaloriförbrukning är tätt förknippad med hur mycket muskler du har. De bränner kalorier, också när du sover.

2. Kicka igång konditionen
När du tränar hjärtat produceras enzymer som bryter ner fett och gör att kroppen kan använda det som energikälla. För att fett ska kunna brännas som energi krävs syre. Människor med hög hjärtkapacitet har väldigt lätt att bränna fett, eftersom deras muskelceller får mycket syre.

3. Intervaller gör jobbet
Bryt rutinerna och ge kroppen en liten chock. Studier visar att människor som lägger intervallträning till sin vanliga konditionsträning två gånger i veckan går ner dubbelt så mycket i vikt som de som ”bara” kör på konditionsträning. Rusha 30 sekunder var femte minut när du joggar. Det kommer att ge resultat!

4. Minska lagom på kalorierna
När du äter för lite ställer din kropp in sig på överlevnad – den tror att du svälter. Minska inte plötsligt ditt kaloriintag drastiskt. Forskning visar att kvinnor som äter färre än 1200 kcal per dag minskar sin förbränning med så mycket som 45 procent.

5. Ät frukost
Förbränningen saktar ner när du sover och kommer inte igång ordentligt igen förrän du äter. Skippar du frukost betyder det att det kan gå omkring 18 timmar sedan din senaste måltid. Inte bra! Så även om du inte är hungrig på morgonen, försök att äta så snart som möjligt.

6. Portionera ut dina måltider
Blir du sugen mellan målen? Ge din förbränning en skjuts och dela upp dina måltider i fem eller sex mindre mål i stället för tre stora. Ät var tredje eller fjärde timme. Om det inte passar dig, gå tillbaka till tre mål om dagen men gör dem lite mindre och lägg till ett mellanmål på förmiddagen och ett på eftermiddagen.

7. Sov!
Sömnbrist kan både påverka förbränningen och öka hungern. När du sovit för lite kan du känna dig hungrig trots att du egentligen har ätit tillräckligt. Det beror på att sömnbrist påverkar utsöndringen av cortisol, ett hormon som reglerar aptiten.

8. Drick vatten
Tyska forskare har upptäckt att vattendrickande kan öka kaloriförbrukningens hastighet. Vatten minskar dessutom uppsvälldhet och får dig att känna dig mättare.

9. Hoppa över alkoholen
Att ta en drink före maten får människor att äta runt 200 kalorier extra, visar flera studier. Att dricka alkohol under måltiden är inte heller bra. Alkoholen förbränns nämligen först, vilket betyder att kalorierna från maten i högre grad riskerar att lagras som fett.

10. Satsa på mjölk i stället
De som konsumerar mjölkprodukter med lågt fettinnehåll tre till fyra gånger per dag går ner mer i vikt än de som hoppar över mjölk, ost och yoghurt. Orsaken är att kalcium, tillsammans med andra ämnen i mjölkprodukter, snabbar på förbränningen.

Dieter genom tiderna

Läste denna roliga artikel angående dieter genom tiderna som jag nu delar med mig. Tänk vilka ideer man har gått igenom :-)



Länge förstod man inte sammanhanget mellan mat och kraftig övervikt. Folk hade säkerligen andra problem, dessutom var fetma inte särskilt utbrett. Lyckades man äta upp sig några kilon ansågs det till skillnad från idag bara bra.


Ett undantag är
Vilhelm erövraren, kung av England. Det sägs att Vilhelm var så överviktig att han 1087 inte längre kunde sitta på sin häst, och påstås ha ersatt all fast föda med alkohol för att gå ner i vikt. Det finns dock inga rapporter om huruvida just den här dieten fungerade, men upp på hästen kommer han åtminstone igen. Samma år dör Vilhelm nämligen ironiskt nog av bukskador han fått då han ramlat av sin häst.


Första bantningskurerna


Först på 1800-talet
började det dyka upp olika bantningsdieter bland allmänheten:


Begravningsentreprenören William Banting,
1796-1878, är känd för att ha gått ner kraftigt i vikt genom att äta kolhydratfattig kost. Under loppet av ett år har William Banting gått ner 21 kilo, och hans viktsuccé ger upphov till ordet ”bant” (Do you bant?).

 


Vilhelm Erövraren - för fet för sin egen häst.


William Banting - första LCHF-anhängaren?



1849 introducerar Horace Fletcher
”The Chewing Diet”. Enligt Fletcher ska man tugga maten så länge att den blir flytande. Alla fasta bitar spottas ut, medan den söndertuggade maten sväljs genom att man lutar huvudet bakåt.


1900-talet: Cigaretter och grapefrukt

1918 publicerar läkaren Lulu Hunt Peters sin bok Diet and Health, with the Key to the Calorie. Dr. Lulu har själv haft problem med övervikt, men lyckas gå ner i vikt med sin egen metod som går ut på att räkna kalorier - en tidig variant av Viktväktarna. I boken finns bland annat listor på portioner som innehåller 100 kalorier, ofta med mycket kolhydrater.


På 1920-talet
förekommer det att folk följer cigarettdieten. Lucky Strikes trycker till och med på den aptithämmande effekten i sina annonser: ”Reach for a Lucky instead of a sweet.”


På 30-talet
går kändisarna på ”The 18-day Hollywood diet”. Dieten, som marknadsförs av citrusindustrin, går ut på att i princip bara äta grönsaker och grapefrukt.


1939 släpps ett
antal bantningspiller ut på marknaden. De stoppas dock så småningom då de amfetaminstinna pillren är hälsovådliga.


1961 startar Jean Nidetch,
en amerikansk hemmafru, en diskussionsgrupp om diet och vikt. Sjutton år senare säljer hon sitt imperium ”Viktväktarna” för åtskilliga miljoner dollar.


1966 publicerar läkaren
Robert Atkins en artikel i Harper’s Bazaar. Atkins förespråkar en kolhydratfattig kost, och ger upphov till ”Atkinsdieten”.


1990 rasar Oprah Winfrey
i vikt med hjälp av Optifast. Flertalet kändisar använder liknande metoder. Men året efter har Oprah Winfrey gått upp i vikt igen, och säger ”No more diets!”. Lightprodukter ersätter feta varor, och i butikerna dyker nyckelhålsmärkningen upp.

 


Lulu Hunt Peters "Diet and Health, with the Key to the Calorie".


Lucky Strikes omtalade annons som marknadsförde cigg som bantningskur.



2000-talet:
Snabba kolhydrater blir den nya viktboven. GI-metoden, LCHF och Atkinsdieten blir de nya inne-dieterna. Istället för att banta, d.v.s. gå ner i vikt på snabbast möjliga vis, handlar det om att lägga om sin livsstil och hitta balans mellan viktminskning och matnjutning.


Om att äga en travhäst

Läste dessa raderna hos Erik Ersson på Travnet och OJ så rätt den karlen har! Speciellt vid de sista raderna, att hur trevlig man än är som hästskötare är det dock de sista orden från tränaren som gäller.

Läs och begrunda:

Äga häst luktar skit
och är bara jobbigt


Så kom då dagen alla gått och väntat på…Det wake up call som visar att den kris som det viskats om i svensk travsport faktiskt existerar. Men…

Rent ärligt, det är år 2010, vem fan vill äga häst?

För ett par hundra år sedan kanske det var det snabbaste färdmedlet. Nej, nu köper jag hellre en fräsig sportbil. För 15.000 kr i månaden så får jag en ganska bra försäkring, service och avbetalningsplan.

Det är slitsamt att äga travhäst.

Travhästar springer på kvällen, efter jobbet. Då måste jag ta minst en halv semesterdag för att åka iväg och kolla på den. Två-tre timmar i bil, enkel resa. För tre minuters spänning. Lite klappande i stallet och sen hem igen, två-tre timmar. I bästa fall med en prissumma i bagaget, allt för ofta med en olycksalig gunga i ryggen.

I stallet luktar det skit.

Jag som tycker att det är jobbigt att gå ner till Webhallen för att köpa ett dataspel (det är en trappa ner och kanske 300 meter dit). Jag är van vid två klick och instant gratification.

Ska jag köpa en unghäst så kostar det (kostade) 50-150.000 om jag skulle ha en rimlig chans att slåss i storloppen. Sen ska jag vänta i två år? Hajar du? Två år, innan hästen börjar springa in deg? Om två år vet jag inte var jag bor, jag vet ju inte ens om jag lever?

Det tar för lång tid att få en häst till start.

Och något dummare än att köpa en starthäst finns väl knappt. Starthästar kan bara vara två saker, antingen uttömda eller på tok för dyra.

Jag väntar på ett andelskoncept för 2010.

Nej, ska jag äga häst så ska jag göra det framför datorn. Kunna köpa mig ett ben i en häst, mer räcker inte en arbetarlön till. Jag vill kontinuerligt kunna följa träningsrapporterna via webben. Se Webb-TV från veckans alla jobb. Få en värmningsrapport via ett streamat telefonsamtal med tränaren. Följa loppet i ATG-live. Få en SMS-rapportering efter loppet. Delaktighet utan att röra mig en meter.

Forntiden möter framtiden

Galet eller hur? Och maken till en mer oteknisk värld än travet får man leta efter. Även om det finns lysande undantag (Läs. Jörgen Westholm). Men en sak är jag säker på. Att de framtida målgrupperna är datorvana. De är vana att pumpas med intryck och upplevelser. De ser säkert gärna ett besök i ett stall eller på en travbana som ett mycket välkommet avbrott i vardagen.

Men att äga travhäst är ett långsiktigt ansvarstagande. Tålamodsprövande och dyrbart. Skönt att i en intervju på en rosa tidning nära dig få på pränt av det statliga spelbolagets stora chef att det inte ska löna sig att äga häst utan vara en kul grej.

David mot Goliat men ingen medelsvensson

En ganska tråkig inställning där det känns som att man har gett upp redan på förhand? Är det inte drömmen om de stora segrarna som håller en igång i den här branschen? Då har vi snart bara kvar de stora rika som slåss mot de månghövdade ägarskarorna. Ska jag vara ärlig så garvar jag lite åt dem som tycker att man äger en häst när man har en andel i RIX-allsvenskan eller en aktie i Travkompaniet.

Fast egentligen, för de allra flesta så kan det nog räcka. Klappa hästen i stallet, se några spännande lopp. Stå (utanför) vinnarcirkeln. Få känna stämningen på backen, träffa andra delägare. Det summerar faktiskt ganska bra vad det innebär att äga häst. Minus de 20-30.000 om året man lägger på enbart en andel i en häst. Men inte får vi några uppfödare på det?

Kontentan är att det saknas nya hästägare. Amatörträning av hästar är nuförtiden uteslutet om man ska vara med i matchen, (De stora loppen). Proffsträning och kvalitet på hästen kostar flera hundratusentals kronor. Alltså är ensamägande i stort sett uteslutet. Ska nya målgrupper av "vanligt folk" köpa hästar så får vi 2010 räkna med andelshästar.

Tränarna är ansiktet mot kunden

Alltså måste Timo Nurmos, Kari Lähdekorpi, Åke Svanstedt, Stig H Johansson, Roger Walmann och alla andra stora tränare lyckas ge travets nya kunder helhetsupplevelsen av att äga häst.

Vad innebär då det? Kanske att (alla 10-20 delägarna) får tala med tränaren ett par gånger i veckan, kanske får vara med och diskutera matchningen, får känslan av att vara en viktig besökare när de bjuds in till gården, tas omhand och visas runt under tävlingsdagen.

Mäktar grabbarna det? Knappast, det kan inte ens förväntas av en tränare med 150 hästar. Men är det inte sant i sig? Just nu säljer tränarna enbart på resultat. Men när det inte räcker med resultat för att gå runt i sitt hästägande så krävs andra "mjukare värden". Och hur trevliga skötarna än är så vågar jag säga att de flesta hästägare vill ha det där sista ordet från just tränarna.

(Ja, här finns goda nischmöjligheter som några, men ändå förvånansvärt få tränare redan listat ut)

Erik Ersson
[email protected]

Kycklingfilé med bönguacamole




Ingredienser

4 st  kycklingfilé(er), á 150 g
2 st  avocado(s)
0,5 st  röd lök(ar), liten
2 st  tomat(er)
10 cm  gurka
1 msk  chilipeppar, hackad, mild
2 msk  minifraiche
0,5 st  vitlöksklyfta(or)
3 dl  svarta bönor, kokta

Tillagning

1. Finhacka vitlöken, rödlöken och jalapenon. Kärna ur tomaten och skär den i små bitar. Skala gurkan och skär den fint. Skär avokadon i små bitar och blanda sedan ner minifraiche, sköljda bönor och smaka av med salt.

2. Stek eller grilla kycklingfilén och servera med bönguacamole.

10 vanliga myter om träning

Läste dessa tipsen på en blogg som jag tycker är ytterst viktiga att framföra:



Morgonträning är mest effektivt för fettförbränning
Falskt
– Det är hur länge du tränar som avgör om du bränner fett, inte tidpunkten. På morgonen är du dessutom ganska tömd på energi och då använder kroppen musklerna som energikälla, träningen blir alltså nedbrytande och inte uppbyggande, säger näringsforskaren Magnus Nylander.


Vibrationsbälten från tv-reklamen funkar inte.
Sant
– De är i stort sett verkningslösa. Bältena som skickar ut elektriska impulser skulle man behöva ha på sig i stort sett dygnet runt i tre veckor för att komma i närheten av resultat, säger sjukgymnasten Mikael Klotz.

Äter du efter klockan 18 går du upp i vikt
Falskt

– Ämnesomsättningen förändras förändras högst marginellt under tiden man är vaken så det är ingen fara att äta senare. Ska du träna på morgonen dagen efter bör du dessutom fylla på energiförrådet på kvällen, säger säger näringsforskaren Magnus Nylander.


Att stretcha efter träningen ger ingenting
Delvis Sant

– För att öka rörligheten rekommenderar jag dynamisk stretching, där du aldrig töjer musklerna statiskt utan hela tiden är i rörelse. En väl uppvärmd kropp mår inte dåligt av statisk stretch, så fortsätt om du gillar det. Men vill du att resultatet skall vara ökad rörlighet så bör du tänka om, säger Camilla Ringström, personlig tränare.


Törst är ingen bra mätare på kroppens vätskebehov eller uttorkningsgrad
Sant

– Många är inte törstiga och har ändå vätskebrist. Man måste helt enkelt räkna ut hur mycket man behöver, det finns modeller för det, säger näringsforskaren Magnus Nylander.


Får man inte träningsvärk har träningen inte gett något
Falskt

– Tränar man mycket och regelbundet får man sällan träningsvärk. Den kommer i stort sett bara om man tränat fel eller om man kör övningar kroppen inte är van vid, säger förre brottaren Martin Lidberg.


Träningen förstörs om man dricker alkohol efteråt
Falskt

– Ett till två standardsglas vin har ingen större inverkan på kroppen utifrån träningssynpunkt. Små intag av vin har snarare en skyddande verkan på hjärtat, säger näringsexperten Magnus Nylander.


Promenader är bättre än att springa snabbt
Falskt
– Det viktiga är att du blir ansträngd på en nivå som passar just din kondition. Du bör svettas och känna dig flåsig, men ändå kunna prata med korta meningar. Om det sker vid en rask promenad är det kanske där du ska börja, men om du redan är igång med träningen behöver du förmodligen springa för att nå den nivån, säger Camilla.


Uppvärmning är bara slöseri med tid
Falskt

– Uppvärmning är väl investerad tid som på många sätt förbereder kroppen för en bra prestation. Till exempel får det igång blodcirkulationen och ökar rörligheten i lederna, så att du minskar skaderisken när du tar i, säger Camilla.


Du kan punktförbränna bort fett
Falskt
– En vanlig missuppfattning är att om jag kör massa situps så försvinner fettet på magen. Du kommer ju träna upp magen men fettet tas från fettdepåerna i kroppen oavsett var de sitter, säger näringsforskaren Magnus Nylander.

5 dåliga burkar

Här är fem burkar man bör undvika.


Burkananas
är, som de flesta andra fruktkonserver, inlagda i en lag med socker. Det förstör den naturliga smaken och bidrar med 25 procent mer kalorier. C-vitaminhalten är dessutom halverad och mycket av den naturliga konsistensen är försvunnen.


Picnicbog
är ett exempel på hur annorlunda kött kan smaka när det blir konserverat. Processen gör att mycket av det Bvitamin som finns i färskt kött försvinner. Konserveringen tillför också ämnen som kan inverka negativt på hälsan.


Böngroddar på burk är så pass komprimerade så att den färska sprödheten har försvunnit. Dessutom ligger böngroddarna i en kaloririk lake som gör att kaloriintaget blir onödigt stort.


Tonfisk i olja.
Tonfisk är i sig själv en mycket mager fisk. Men många producenter blandar i tråkiga veg. oljor med tonfisken. Oljan kan man naturligtvis hälla bort, men problemet är att oljan tar med sig omega-3-fettsyrorna från tonfisken så att den inte blir lika nyttig längre. Man bör därför välja tonfisk i vatten i stället.


Ärt-/morotsblandning hamnar också på utelistan eftersom både smaken och konsistensen är så pass dålig att burkvarianten inte ens kan jämföras med frysta eller färska alternativ.

Nackdelar

Konserveringen gör att näringsvärdet sjunker, men minskningen är inte så stor som man tror.


Måttlig till stor minskning: Gäller framför allt B-vitaminer, C-vitamin, magnesium, kalium, zink samt vissa antioxidanter.

Ingen eller minimal minskning: Näringsämnen som protein, fett, kolhydrater, kostfibrer, vitamin A, vitamin D, vitamin E, järn, kalcium och vissa antioxidanter. 

10 bra burkar


10 bra burkar


10 bra burkar


Burkmat har ett oförtjänt dåligt rykte. Det finns nämligen många nyttigheter i konserverna om man väljer rätt burkmat. Vissa konserver är faktiskt bättre än de färska varianterna.


Burkmat


Här är tio bra val


1. Lättkaviar med omega-3


Huvudingredienser:
Torskrom, vatten, rapsolja och socker.
Näringsvärde: Förutom att det är en utmärkt källa till muskeluppbyggande och mättande protein, innehåller kaviar också en väl anpassad fettsyrefördelning. Både rom och rapsolja innehåller inflammationshämmande omega-3 fettsyror. Den innehåller även D-vitamin som bl.a. stärker skelettet, samt E-vitamin och selen som stärker immunförsvaret.
Bonusinfo: En brödskiva med kaviar på är ett effektivt återhämtningsmellanmål. I det fallet gör det tillsatta sockret att musklernas glykogendepåer återfylls snabbare.


2. Makrillfilé i tomatsås


Huvudingredienser:
2/3 makrillfilé, vatten och tomatpuré.
Näringsvärde: Makrill innehåller mycket omega-3-fettsyror. En enda liten konservburk ger faktiskt ett helt dagsbehov av hälsofrämjande fettsyror. Proteinet är av hög kvalitet och bidrar till en bra mättnadskänsla och en effektiv återhämtning. Halten av D-vitamin är också hög, vilket är bra för hud, hår och skelett. Dessutom finns det en del selen som stärker immunförsvaret.
Bonusinfo: Var inte rädd för att klicka lite majonnäs ovanpå. Så länge det sammanlagda kalorivärdet är lågt är det bara bra med mer nyttiga fettämnen.


3. Tomatpuré


Huvudingredienser:
Finkrossade och upphettade tomater plus salt.
Näringsvärde: Koncentratet innehåller stora mängder antioxidanter som stärker immunförsvaret. Det intressantaste ämnet är lykopen, ett färgämne som tillhör samma familj som betakaroten, som finns i morötter. Tomatpuré innehåller även en hel del E-vitamin och C-vitamin som totalt sett har en mycket positiv påverkan på immunförsvaret.
Bonusinfo: Välj helst mindre konservburkar vars hela innehåll kan användas vid ett och samma tillfälle. Efter att en konservburk öppnats förlorar nämligen purén gradvis sina näringsämnen (bl.a. vitaminer).


4. Kidneybönor


Huvudingredienser:
Röda kidneybönor i en lake av vatten, socker och salt.
Näringsvärde: Bönor innehåller många nyttigheter. Konserveringen har inte heller någon negativ påverkan på näringsämnena, vilket innebär att man får i sig exakt lika mycket muskeluppbyggande protein, energigivande kolhydrater och matsmältningsfrämjande kostfibrer, som om man själv tillreder de torkade bönorna. Det finns även en del mineraler som järn och kalium samt B-vitaminer i bönorna.
Bonusinfo: Alla former av torkade bönor och linser kan väljas i konserverad form utan att kvaliteten försämras nämnvärt.


5. Stångsparris
 

Huvudingredienser: Stänger av vit sparris inlagda i saltlake.
Näringsvärde: Burksparris är mycket kalorisnålt och passar perfekt i grytor och soppor. Konserveringen gör att innehållet av vitaminer och mineraler minskar, men det är inte värre än att det fortfarande finns gott om både B- och C-vitaminer.
Bonusinfo: Nästan alla typer av konserverade grönsaker är mycket näringsrika. När det gäller smakupplevelsen råder det dock delade meningar. Burkmat passar därför bäst i grytor och andra ihopblandade maträtter där smak och konsistens från varje enskild råvara inte blir lika tydlig.


6 Tonfisk i vatten


Huvudingredienser:
Tonfiskbitar inlagda i en lake av vatten och salt.
Näringsvärde: Tonfisk är bra mat för den som vill bygga större muskler och för den som vill hålla sig mätt länge. Tonfisk är en proteinbomb och en enda konservburk kan ge 25 % av dagsbehovet. Tonfisk innehåller även kalium, som är vätskereglerande, D-vitamin och selen, som stärker immunförsvaret.
Bonusinfo: Tonfisk kan innehålla onödigt mycket tungmetaller. Studier visar dock att tonfisk på burk är bättre än färsk tonfisk. Det är som regel yngre tonfisk med mindre gift i kroppen som hamnar i konserverna, medan de välvuxna fiskarna hamnar i fiskdisken.


7. Kalamataoliver
 

Huvudingredienser: Solmogna oliver i lake av olivolja, vatten och salt.
Näringsvärde: Det är ingen skillnad på dessa oliver jämfört med oliver i glasburkar. Kvaliteten är lika bra eftersom det finns nyttiga oljor och kostfibrer i bägge varianterna. Tänk dock på det höga kaloriinnehållet.
Bonusinfo: Man sparar in många kalorier på att låta oljan rinna av. I gengäld förlorar man en hel del nyttiga fettsyror.


8. Kycklingpastej
 

Huvudingredienser: Vatten, kycklingkött, kycklinglever, veg. olja och mjöl.
Näringsvärde: Pastejen är relativt fettsnål även om man jämför med de färska varianterna. Dessutom är en del av fettet av det relativt nyttiga, omättade slaget.
Bonusinfo: Gillar man pastej är det bättre att göra en egen, nyttigare variant. Då kan man begränsa saltintaget och skippa konserveringsmedlen.


9. Majs

 

Huvudingredienser: Söta majskärnor, salt och vatten.
Näringsvärde: När man häller bort laken återstår små, söta majskärnor, som näringsmässigt är lika bra som de frysta varianterna. Majs innehåller kostfibrer som är bra för matsmältningen och B-vitaminer, som bland annat är bra för ämnesomsättningen.
Bonusinfo: Läs varudeklarationen och välj majs som är naturligt söt. Som en tumregel kan man gärna tänka på att en produkt med tillsatt socker är sämre rent näringsmässigt.


10. Krossade tomater


Huvudingredienser:
Finhackade, krossaade tomater och tomatjuice.
Näringsvärde: Tomater är per definition extremt kalorifattiga och samtidigt fulla av karotener som stärker immunförsvaret. Lykopen som är tomatens starka röda färgämne, finns det särskilt mycket av i burkvarianten jämfört med råa tomater. När tomaterna värms upp under konserveringsprocessen sprängs cellerna sönder i tomaterna så att de nyttiga ämnena frigörs och det blir lättare för kroppen att ta upp dem. Burktomater är nyttigare än färska tomater när det gäller just detta.
Bonusinfo: Näringsmässigt är det i stort sett ingen skillnad på om man väljer vanliga krossade tomater eller någon variant med tillsatta kryddor, paprika, lök eller liknande. Det är trots allt tomaterna det handlar om.


Fördelar

  • Tidsbesparande. Det går ofta snabbt att tilaga innehållet i konserverna.
  • Lång hållbarhet. Det är alltid bra att ha råvaror i lager på skafferihyllan.
  • Bra näring. De bästa konservburkarna innehåller näring av mycket hög kvalitet.
  • Prisvärda. Konservburkar är oftast billigare än färska livsmedel.

 


Gaga före & efter

Min favvotjej Lady Gaga kommer som sagt till Malmö i November, men jag har inte 2 000kr att lägga upp för att se henne. Men jag gillar att se hennes före och efter bilder med tanke på hur ofta hon bytar look. En underbar tjej den här italo-amerikanskan ;-)


Gaga som vi är vana vid att se


Gaga på beachen


Gaga i början av sin karriär

Burberrysmink



Visste ni att Burberry har lanserat sitt eget smink i juli detta år?

Det rutiga tyget Nova och trenchcoaten är deras signum. Det klassiska, brittiska modehuset Burberry har lanserat en kollektion med foundation, ögonskugga, eyeliner, lipgloss, läppstift och mascara.
– Burberry Beauty är helt integrerad med allt annat vi gör med märket , säger Burberrys chefsdesigner Christopher Bailey, som tyckte att det fattades något när märket innefattar såväl kläder, skor, väskor, accessoarer och parfymer, men inget för ansiktet!

Makeupen är inspirerad av Burberrys klassiska trenchcoat och utgår från den beiga trench-färgen och Burberrys Nova-rutor går igen på förpackningana. Kollektionen kommer att lanserades i juli och priset ligger mellan 200-500 kronor.



Hoppsan

Här kommer en liten skandalbild på C. Gynning ifrån Bingo Rimérs nya bok. Som vanligt gör Carro allt utan att rodna ett uns. Såå typiskt henne! Vi kan snart se henne på Förkväll på Tv4.


Gucci

GUCCI - behövs det sägas mer ;D









Guccimodell efter showen




Gucci har även en båtlinje med alla dess tillbehör





10 corso como i Milano

IMG_0090.JPGIMG_0086.JPG

IMG_0079.JPG

Cool butik med en härlig blandning av allt från Louboutinskor, Miu Miu väskor till Dr Perricones skönhetsprodukter + en del egendesignade Corsocomo accessoarer mm.

IMG_0087.JPG

IMG_0088.JPG

IMG_0084.JPGIMG_0081.JPG

 


Sicily in the world

Här kommer en vacker bild på snygga sicilienskan Monica Bellucci - känd modell/skådespelerska som nu även är spokesperson för DIOR

 


Sicilien i Milano

Det har precis varit modevecka i Milano och här kommer några bilder som jag har lånat.


Dessa bilderna kommer ifrån D&G. Underbart sicilienskt mode ;-)




RSS 2.0