Vit chokladpannacotta med glögglingon



(6 portioner)

Ingredienser: 
2 gelatinblad
3 dl grädde
1 dl mjölk
2 msk socker
100 g vit choklad
 
Gör så här:

- Blötlägg gelatinbladen i vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
 
- Koka upp grädde och mjölk, rör ner socker och chokladen. Rör till sist ner gelatinbladen.
 
- Häll upp i glas eller liknande och låt pannacottan stå kallt 3-4 timmar
 
Glögglingon 
1½ dl glögg
1- 1½ msk socker
½-1 dl lingon

Gör så här: 
- Koka glöggen med sockret 10 minuter och häll i lingonen (jag använde frysta)
 
- Låt glögglingonen kallna och häll sedan önskad mängd på pannacottan


5 drastiska idéer för ditt hår

Beyonce klippte sin lugg till TELEPHONE

1. Klipp lugg!
En tung lugg förändrar den där samlade knuten som så många kvinnor med hellångt hår ständigt går omkring med till en frisyr. Plötsligt är en slarvig tofs något charmigt tillsammans med din stiliga, ansiktsförskönande lugg. Fråga din frisör vilken sorts lugg du skulle vara finast i och våga klippa av mycket hår om det är den rekommendation du får.

2. Färga mera!

I vår startar en enorm backlash mot den naturliga hårfärgtrend som regerat de senaste åren. Från och med nu är det hett att ha hår som ser färgat ut. Rött är en trend som bara fortsätter. Dels riktigt rött som Karen Elson och Christina Hendricks, men även att ha rött som underton i blont eller brunt hår.

3. Permanenta håret!

Inte så galet som det låter. I dag kan man göra lite större lockar och du får inte längre den där kanten när utväxten kommer. Om du gör en lätt permanent blir håret mer lättformat när du vill värmestyla det, och det är alltid skönt med ett par lockar i den där tofsen, de gör en stor skillnad. Om du har kort hår gör lockarna att frisyren känns lite mjukare.

4. Trassla dig ur ditt långa hår!

Längst är inte alltid finast. Alla hår som går nedanför axlarna uppfattas som långa, så våga klippa en frisyr med graderingar och hälsosamma toppar. Det är betydligt sexigare än milslånga, stripiga testar.

5. Bli en stammis!

Du kan göra mycket mer hos din frisör än att klippa och färga. Gå till frisören mellan färgningarna och gör en intensivkur för ett par hundralappar, det gör att färgen får ett lyft och hårets kvalitet blir bättre. Du kan också gå och få håret fönat inför fester eller viktiga presentationer på jobbet. Ett snyggt hår inger självförtroende!




Valentino 4 GAP

Amerika gråter.


Det italienska modehuset Valentino har gjort en kollektion för modekedjan GAP .
Men det är inte därför Amerika (och hela bloggosfären "overthere") gråter. Anledningen är att kollektionen inte släpps i Amerika, utan ... bara i Europa.

Den exklusiva kollektionen innehåller byxor, parkas, kjolar, T-shirts och kappor, alla i typiska Valentino-volanger, men i en militärinspirerad cargostil

Kollektionen släpps den 27 november, och har du vägarna förbi London, Paris eller Milano, tveka inte att ge kollektionen en glimt.

Read more: http://damernasvarld.se/art/194198/valentino_fr_gap/#ixzz167BZw5uy



Lanvin <3 H&M

Så här såg det ut i morse en halvtimme efter släppet online:




mitt eget intresse var enbart dessa:




men de tog tyvärr slut innan man hann o säga BU!!!

Får väl se om man kan hitta dem på Tradera?

Kycklingklubba och stuvad spenat med linser



Ingredienser

400 gram 
6 dl 
1 kruka(or) 
2,5 dl 
4 st 

Tillagning

1. Tina och låt spenaten rinna av ordentligt. Skär den i mindre bitar och värm i kastrull tillsammans med ostsåsen och linserna.

2. Tillsätt hackad basilika och smaka av med salt och chilipeppar. Servera med grillad kycklingklubba.


Varför ska man stretcha?

Man kan stretcha på flera olika sätt och med olika metoder. Det enklaste att börja med är att, när muskeln är uppvärmd, hålla kvar muskeln i det uttöjda läget i 20-40 sekunder och upprepa 2-3 gånger.
Anledningen till att man ska hålla kvar i uttöjt läge en stund beror på bindväven. Det tar en liten stund (minst 6 sekunder) att ändra på bindvävens form och det är just bindväven, som finns i och runt muskeln, som gör att muskeln blir stram. Koncentrera dig bara på den muskel du ska stretcha och strävar efter att vara så avslappnad som möjligt. Tänk på att det inte ska göra ont.
  • Stretching gör att du bibehåller eller uppnår normal rörlighet.
  • En uttöjd, stretchad muskel innebär ökad prestationsförmåga eftersom muskeln kan arbeta i hela sin rörelsebana när du tränar.
  • Stretching kan ge dig bättre hållning
  • Stretching hjälper till att förebygga skador och kan minska risken för sträckningar och muskelbristningar
  • Stretching tar till viss mån bort stelhet och spänningar, syre och näring kan tillföras muskeln så att den håller sig mer vital och stark.

Promenader: Bränna ett par extrakilon eller öka sin kondition

Promenader är ett väldigt enkelt sätt att komma i form och på så sätt bränna ett par extrakilon eller öka sin kondition. Du stärker musklerna och bevarar skelettet starkt på ett lätt och roligt sätt.

Dessutom minskar risken att drabbas av sjukdomar som diabetes typ 2 och vissa hjärt- och kärlproblem. Att promenera kostar inget och är därför en väldigt bra träning för alla målgrupper.

Innan man ger sig ut på sin promenad bör man införskaffa sig ett par ordentliga promenadskor. Ett par sköna skor ökar bland annat motivationen och minskar skaderisken.

När du väljer dina skor bör du ha kontakt med underlaget under hela foten. Välj därför bort skor med hög klack, som koncentrerar kontakten till ett litet område. Välj även ett par skor som är något upphöjda under hålfoten för att stödja fotens insida. Ska du gå en länge sträcka är en mjuk och dämpad sko att rekommendera.

Även valet av kläder är av betydelse. Värme och fukt bör transporteras bort från huden så du hålls torr under hela promenaden. Promenerar du under vintertid är det att rekommendera att ta på sig flera lager kläder då värmen stannar kvar mellan dessa.

När du väl ska bege dig ut på din promenad är det bra att ha satt upp ett mål. Detta kan vara att klara av en viss sträcka utan att stanna eller kanske en viss sträcka under en särskild tid. Du bör alltid mjukstarta din träningsperiod. På så sätt undviker du att överbelasta kroppen och dra på dig onödiga skador.

En bra start är ett par kortare promenader på 15-20 minuter i veckan. Detta kommer att förbereda din kropp genom att stärka musklerna och öka förbränningen och konditionen succesivt. Efter någon vecka kan du öka tempot en aning.

Ett bra sätt att mäta hur mycket man rör på sig är att införskaffa en stegräknare. Med den kan man på ett enkelt sätt se hur många steg man tagit under en promenad eller en hel dag.


Kort om glykogen

Glykogen är den enda form för kroppen att lagra sockerkedjor (kolhydrater). Det sker både i levern och utspritt i musklerna. När du inte har ätit på ett tag börjar ditt blodsocker sjunka. Då frigörs glykogen från levern, och blodsockret höjs.
Vid explosiva aktiviteter, som exempelvis styrketräning, används huvudsakligen kolhydrater som energikälla. För att kunna lagra kolhydrater som kan användas vid fysiskt arbete sparar kroppen en specialtyp av polysakarid, glykogen.

Glykogen finns i benmuskelceller, till viss del i vanliga muskelceller samt i levern (cirka 10 % av leverns vikt). När kroppen behöver energi kan den spjälka glykogen så att det bildas glukos. Glykogen är en extremt grenad struktur, vilket gör att kroppen kan frigöra socker från sina förråd väldigt snabbt.

När glykogenlagren är välfyllda så använder kroppen detta energiförråd i första hand och därför kommer ej fettförbränningen igång eller går på sparlåga.

Den totala mängden glykogen som kan lagras är mycket begränsad och räcker vid normal aktivitet mindre än ett dygn. Ett vanligt glykogenförråd är cirka 2000 kCal.

När glykogenförrådet sjunker tar en process vid namn glukoneogenes vid och producerar glukos av aminosyror och glycerol. Även vid långvarig svält förhindrar glukoneogenesen uppkomst av allvarlig hypoglykemi, s.k. lågt blodsocker.

Tränar man mycket, bör man också äta mycket kolhydrater så att glykogendepåerna inte töms. Om musklerna är tömda på glykogen kommer ens prestationsförmåga att bli mycket lidande.

Kolhydrater som inte förbrukas eller lagras som glykogen kommer att omvandlas till fett. Det sker faktiskt inte så ofta. När du proppar i dig en massa kolhydrater kommer kroppen att prioritera förbränningen av dem vilket leder till att fettförbränningen sjunker. Under tiden som kroppen är upptagen med att använda energin i kolhydraterna, hamnar nästan allt fett du äter direkt i dina fettlager

Fläskkarré med plommon och nudlar



Ingredienser
500 g benfri fläskkarré
2 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
1 st spansk peppar, finstrimlad
0,5 msk färsk ingefära, riven
2 st färska lökar
2 msk rapsolja
1 msk råsocker
6 st plommon, urkärnade och klyftade

Tillbehör

300 g nudlar

Tillagning

Fläskkarré skärs i strimlor och ska marinera helst någon timme. I stället för plommon kan du ta äpplen.
1. Skär karrén i cm-tjocka strimlor. Blanda samman soja, sesamolja, pepparfrukt, ingefära samt lök skuren i tunna klyftor.
Blanda ner köttet och ställ svalt minst 1 tim.
2. Hetta upp olja i en stor stekpanna eller wok och stek blandningen ca 3 min. Blanda ner socker och låt det smälta in ca 1 min.
3. Blanda ner plommonklyftor och stek ytterligare ca 3 min.
Servera till kokta nudlar.



Lisa Förares Winbladhs recept till kalla såser

Förmågan att svänga ihop en riktigt bra kall sås ligger säkerligen bakom fler frierier än vi anar. Det är ren och skär köksmagi att på nolltid kunna svänga ihop räddningen för en naken kotlett eller en torr fiskfilé. Och det utan att ens behöva sätta på spisen.

Här kommer några tips för raketsnabba kylskåpsrensningar, lite inspiration för snabba kalla såser. Att ha ett par sorters senap är ett ohyggligt stort plus. Burkmajonnäs använder jag inte av religiösa, politiska, etiska och estetiska skäl. Balansera alltid såserna med pyttelite salt, socker och något surt som pressad citrus eller vinäger:

Sås till kyckling eller vegobiffar:

tjockyoghurt

mango chutney

finhackad koriander.


Sås till oxfilé eller jordgubbar:

crème fraiche

smulad grönpeppar

hackad basilika

lite, lite konjak

lagrad sherryvinäger.


Sås till stekt eller grillad fisk:

gräddfil

skånsk senap

fransk senap

citronskal

dragon

libbsticka

gräslök eller

lökblast.


Sås till stekt fisk eller hamburgare:

kesella (10 procent)

skånsk senap

finhackad pickles

gräslök

timjan.



Sås till lamm, nötkött, bönsallad 
eller tomatsallad:

mosad feta

honung

olivolja

anis

tjockyoghurt

svartpeppar

mynta.




Sås till lax eller stekt strömming:

kesella (10 procent)

grov fransk senap

svensk senap

honung

citronskal

finhackad dill


Roliga bilder

Såhär på måndagens gråa sida får vi pigga upp oss m lite roliga bilder. Håll till godo:




50 Cent




Laserturken






Välj rätt juice – och bli piggare

Åkomma: Urinvägsinfektion

Drick: Tranbärsjuice i förebyggande syfte

Varför: Juicen hindrar tillväxten av E. coli-bakterier, den vanligaste orsaken till urinvägsinfektion. Men den måste drickas i förebyggande syfte, har man redan drabbats kan syran i juicen till och med förvärra besvären av en infektion.

Åkomma: Demens

 

Drick: Blåbärs- eller rödbetsjuice

 

Varför: En undersökning vid universitetet i Cincinatti på personer i 70-årsåldern med åldersrelaterat försämrat minne visade tidigare i år att de som drack ett glas blåbärsjuice varje dag presterade märkbart bättre i minnestester.

Nitraterna i rödbetsjuicen hjälper till att hålla blodkärlen öppna och förbättrar blodtillförseln till hjärnan, därför kan juicen hålla åldersdemensen i schack.

Åkomma: Utmattning

 

Drick: Kokosvatten (vätskan i kokosnöten, inte kokosmjölk)

 

Varför: Förespråkare kallar den ”naturens egen sportdryck”. Dricks efter träning eller kroppsansträngning. Innehåller vätska för att hindra uttorkning, kolhydrater för energi, och salter för att ersätta sånt man svettats ut.

 

Åkomma: Prostatacancer

 

Drick: Granatäppeljuice

 

Varför: Juicen innehåller en kemikalieblandning som tycks minska cellskador och till och med döda cancerceller, visar en undersökning vid universitetet i Kalifornien där män med prostatacancer fick dricka ett glas om dagen.

 

Åkomma: Blir lätt bränd av solen

 

Drick: Tomatjuice i förebyggande syfte

 

Varför: Innehåller antioxidanten lykopen som hjälper till att skydda huden mot solskador. Personer som äter mer tomater har bättre skydd mot solens farliga UV-strålning.


watchu don't know

• Zebran är vit med svarta ränder


• Naturliga pärlor smälter i vinäger


• I Utah är mannen skyldig för allt kriminellt hans fru gör i hans närvaro



• Det måste vara ca 17 grader för att en gräshoppa ska kunna hoppa


• Gator i Japan har inga namn

RSS 2.0