Promenader: Bränna ett par extrakilon eller öka sin kondition

Promenader är ett väldigt enkelt sätt att komma i form och på så sätt bränna ett par extrakilon eller öka sin kondition. Du stärker musklerna och bevarar skelettet starkt på ett lätt och roligt sätt.

Dessutom minskar risken att drabbas av sjukdomar som diabetes typ 2 och vissa hjärt- och kärlproblem. Att promenera kostar inget och är därför en väldigt bra träning för alla målgrupper.

Innan man ger sig ut på sin promenad bör man införskaffa sig ett par ordentliga promenadskor. Ett par sköna skor ökar bland annat motivationen och minskar skaderisken.

När du väljer dina skor bör du ha kontakt med underlaget under hela foten. Välj därför bort skor med hög klack, som koncentrerar kontakten till ett litet område. Välj även ett par skor som är något upphöjda under hålfoten för att stödja fotens insida. Ska du gå en länge sträcka är en mjuk och dämpad sko att rekommendera.

Även valet av kläder är av betydelse. Värme och fukt bör transporteras bort från huden så du hålls torr under hela promenaden. Promenerar du under vintertid är det att rekommendera att ta på sig flera lager kläder då värmen stannar kvar mellan dessa.

När du väl ska bege dig ut på din promenad är det bra att ha satt upp ett mål. Detta kan vara att klara av en viss sträcka utan att stanna eller kanske en viss sträcka under en särskild tid. Du bör alltid mjukstarta din träningsperiod. På så sätt undviker du att överbelasta kroppen och dra på dig onödiga skador.

En bra start är ett par kortare promenader på 15-20 minuter i veckan. Detta kommer att förbereda din kropp genom att stärka musklerna och öka förbränningen och konditionen succesivt. Efter någon vecka kan du öka tempot en aning.

Ett bra sätt att mäta hur mycket man rör på sig är att införskaffa en stegräknare. Med den kan man på ett enkelt sätt se hur många steg man tagit under en promenad eller en hel dag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0