Bad Hair Day? 5 snabba tips

 Har ditt hår vaknat på fel sida? Lugn, här är proffsens knep som hjälper dig att rädda hårdagen på ett litet kick.

 

Det finns alltid dagar då din spegelbild ärligt och hänsynslöst skrattar åt ditt hår. Ta kontroll över dåliga hårdagar med hjälp av proffsens enkla knep. Börja med att alltid ha räddarna-i-nöden-sakerna hemma; rätt attiraljer till din hårfön, bra hårprodukter i badrumsskåpet och lite fina hårspännen.


1. Vatten
Bästa räddaren i nöden är oftast vanligt kranvatten. Fukta ner ostyriga hårtestar och förändra därefter formen. Håret behöver inte blötas helt utan fukta bara de delar av håret du är missnöjd med och forma sedan om det.


2. Plattång
Införskaffa en bra plattång, gjord av teflon och använd en modell som inte är för grov. En sådan plattång kan användas både för rakt och lockigt hår och är ett verktyg som snabb kan rädda en tilltufsad frisyr.


3. Hårfön
Lär dig föna håret rätt. Har du rakt hår måste du ha ett bra munstycke på din hårfön. Du ska sedan rikta fönen i den riktningen du vill ha håret, annars kommer ditt hår bara flyga runt och bli spretigt. Har du lockigt hår, skaffa dig en så kallad föntratt till din hårtork, som ibland också kallas diffuser. En föntratt är perfekt när du vill ha ditt lockiga hår ännu mer lockigt. Föna ett lockigt hår på hög värme, men med lågt luftflöde. Ta ett parti i taget och använd en bra mousse.


4. Rätt hårprodukt
Om du inte hinner tvätta håret på morgonen, se åtminstone till att du har rätt stylingprodukt för just din typ av hår.

Måste-ha-produkter:
• En bra mousse som håller ihop hårt och ger volym.
• En glansprodukt, som är fiberrik och lagom seg. Glansprodukten håller ihop topparna och ska inte vara för fet.
• En torr basspray är också bra att ha i badrumsskåpet. Efter att du format frisyren som du vill ha den, avslutar du med spray och får frisyren att stanna på plats. Med sprayen kontrollera du också bångstyriga hårstrån som vill envisas med att spreta som de vill.


5. Hårnålar och hårspännen
Har du en riktigt dålig hårdag, satsa på en snabb men fin uppsättning. Proffsfrisörerna skiljer på slutna och öppna hårnålar – vilka som ska använda beror på vilken typ av uppsättning du ska göra. Ha båda sorterna hemma plus lite andra accessoarer för hår som kan pigga upp en dålig hårdag


Så lyckas du med Cupcakes

Cupcakes kallas ibland fairy cakes och liknar en muffin med topping, eller frosting som det kallas i cupcake-sammanhang.

 

Cupcakes är inte lika stora som amerikanska muffins, utan mer som en svensk muffin i storleken. Skillnaden är att cupcakes är fluffigare och sötare än svenska muffins. Dessutom är cupcakes alltid dekorerade med frosting.

 

Att baka cupcakes är en hel vetenskap, men det går till ungefär så här: 


1. Utgå från ett grundrecept till cupcakes när du gör smeten. 

2. Klicka smeten i cupcake-formar eller i formar som står i en cupcake-plåt. Då blir de högre än om du använder pappersformar som står direkt på en plåt. 

3. Du kan smaksätta dina cupcakes på flera olika sätt. Ett sätt är att blanda ner till exempel vanilj eller kakao i smeten, ett annat är att sticka ner bitar av till exempel frukt, choklad eller kakor i formarna med smet. Det går också bra att skära ut en konformad bit med kniv från toppen efter gräddning och fylla hålet. Skär då till den utskurna biten så att det blir ett litet lock att sätta på toppen. 

4. När du gräddat dina cupcakes och de har kallnat, brer eller spritsar du frosting på översidan av härligheterna. Det finns mängder av frosting-recept på nätet. 

5. Dekorera dina cupcakes. Använd strössel, små hjärtan eller kulor. Eller gör egna dekorationer av sugarpaste, en ganska lättarbetad deg som kan köpas färdig. Den kan formas till blommor, stjärnor eller bokstäver.  


Så lyckas du! 


1. Använd ingredienser av hög kvalitet, speciellt vid smaksättning. Välj till exempel riktig vaniljstång istället för vaniljsocker som innehåller kemikalier. 

2. Undvik margarin och baka istället cupcakes med äkta smör – det lönar sig. 

3. Smält inte smöret när du bakar cupcakes. Låt det istället stå framme tills det är rumstempererat, så går det bra att arbeta med. 

4. Lär känna din ugn. Perfekta cupcakes måste gräddas lagom länge, de ska varken vara degiga eller torra. Ett knep är att ge toppen av en cupcake ett lätt tryck med fingret. Om toppen fjädrar tillbaka är den klar. 

5. Använd formar som är "greaseproof" för att undvika att formarna ser flottiga ut efter gräddning.  


Fem fantastiska smakkombinationer: 


1. Citron och hallon 

2. Choklad och Nutella 

3. Jordgubb och vit choklad 

4. Vanilj och blåbär 

5. Mörk choklad och mint 


Depend våren 2011

Svenska Depend är duktiga på att hänga med i lacktrenderna och släpper flera snygga kollektioner per år. Bland vårens 12 nya lack hittar vi en blandning av metallic, skimmer och pasteller.


Release date: February 2011 (Sweden)





Minilack (25 SEK)
  • 135 - dusty orange jelly
  • 218 - mauve with silver sparkle
  • 220
    220 - bubblegum pink with silver sparkle
  • 221 - dusty turquoise with silver sparkle
  • 222 - light violet with silver sparkle
  • 223 - metallic silver
  • 224 - metallic gold
  • 225 - light green frost
  • 227 - turquoise green with silver sparkle
  • 228 - light blue with silver sparkle
  • 229 - dusty peach with silver sparkle
  • 224
    225
    230
    227
    -
    228
    taupe creme
    229
    230




135, 218, 220, 221, 222, 223
224, 225, 227, 228, 229, 230


Bilderna kommer från Purity blogg


Heidi Klum lanserar parfym

Nu är det Heidi Klums tur att ta steget och bli parfymer. Hon är den senaste i serien av supermodeller som lanserar sin egen doft.
Klicka på bilden för att se en större bild.Heidi Klum har i samarbete med Coty Beauty påbörjat skapandet av den egna doften, Shine. Parfymen som ännu inte är klart beräknas att hamna på i butikerna i september.

Kött­färs- och vit­kåls­fräs med bul­gur





Ingredienser
 
3 dl bulgur
300 g vitkål
400 g nötfärs
1 msk rapsolja
1 tsk salt
1 dl vatten
1,5 dl ajvar relish, stark
2 dl turkisk yoghurt
20 st svarta oliver, med kärnor
8-12 st fefferoni

Tillagning

1. Tillaga bulgurn enligt förpackningens anvisning.
2. Finstrimla vitkålen, gärna i matberedare. Stek kål och färs i oljan i en gryta. Krydda med salt. Häll över vattnet och rör i ajvar relish. Låt puttra utan lock ca 10 min.
3. Servera fräset med bulgur, yoghurt, oliver och fefferoni


Kyck­ling- och squashla­sag­ne





Ingredienser
 
4 st kycklingfiléer, (300 g)
2 st squash, (ca 500 g)
1 tsk olivolja, + 1 tsk
3 msk pesto
1 tsk salt, + 0,5 tsk
1 krm nymald svartpeppar
1 pkt tomatsoppa, Kelda, (500 g)
1 pkt färska lasagneplattor, (250 g)
1 dl riven ost, 17 %
100 g rucolasallad

Tillagning

1. Sätt ugnen på 225°. Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. Skiva squashen. Stek kycklingen i 1 tsk olja ca 5 min. Rör i pesto. Smaksätt med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Ta upp kycklingen.
2. Stek squashskivorna i 1 tsk olja ca 2 min per sida. Krydda med 1/2 tsk salt.
3. Häll lite av tomatsoppan i botten på en ugnssäker form. Varva lasagneplattor, kyckling, squash och soppa, låt översta lagret vara plattor och soppa. Strö över osten.
4. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Servera med rucolasallad.


Mild spe­natsop­pa med skink- och pesto­rul­lar







Ingredienser
 
150 g färks bladspenat, (eller 100 g djupfryst hackad)
2 msk smör
8 dl vatten
2 st grönsaksbuljongtärning
4 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 msk citronsaft, pressad
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar, nymald
1 dl lätt crème fraiche

Skink- och pestorullar

4 st tunnbröd, rektangulära
4 msk färskost, eller mjukost
0,5 dl pesto
100 g rökt skinka, skivad

Tillagning

1. Fräs spenaten i smör i en kastrull. Häll över vatten och smula ner buljongtärningar. Koka upp under omrörning.
2. Mixa soppan med mixerstav. Blanda mjöl och mjölk och häll det i soppan. Koka upp under omrörning och låt soppan sjuda 5 min. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
3. Bred ost och pesto på brödet. Lägg på skinkan och rulla ihop hårt. Skär i bitar. Servera soppan med creme fraiche och skinkrullarna

Sötsura kycklingben

1 kg 

Marinad
6 msk 
3 msk 
3 msk 
1 msk 
4 msk 







Tillagning

1. Blanda samman ingredienserna till marinaden.

2. Lägg kycklingbenen och marinaden i en kraftig plastpåse och skaka runt så att benen blir täckta av marinaden.

3. Låt ligga i kylskåp över natten.

4. Grilla kycklingbenen i ca 20 minuter.

Servera med sallad och en bit bröd.



Hello hello

Jag bara tycker att Hello Kitty är för sött!! Som vanligt är Sephora i farten vilket betyder svåråtkomliga produkter. Men visst är de gulliga?


Snabbfika med scones och marmelad

Grahamsscones



4 stycken:
4 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 g smör
3 1/2 dl filmjölk
Ugn: 250°






















Gör så här:
1. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Finfördela smöret med fingertopparna i mjölblandningen. Tillsätt filmjölk och arbeta snabbt ihop till en deg.
2. Dela degen i fyra bitar och platta ut dem till runda kakor som är ca 15 cm i diameter. Lägg över sconesen på en plåt med bakplåtspapper.
3. Skär skåror i sconesen med kniv och nagga dem med gaffel. Grädda i ca 15 minuter. Servera sconesen nygräddade.

Fisk i fin form







Ingredienser
350 g spättafilé (eventuellt fryst), MSC-märkt
250 g bladspenat (fryst)
0,5 st gul lök
1 msk olja
0,5 tsk salt
2,5 dl kelda citronsås
1 msk dill, hackad

Tillbehör

kokt pressad potatis, citronklyftor

Tillagning

Av några få ingredienser fixar du snabbt en god fiskgratäng.
Det mesta kan du ha hemma i frys och kyl. Tänk bara på att fisken och spenaten tar tid att tina om du inte tinar dem i mikrovågsugnen.
1. Sätt ugnen på 200°. Låt spenaten rinna av och pressa ur något av vätskan. Finhacka lök och fräs den mjuk i oljan. Tillsätt spenat och salt. Fräs ca 1 min.
2. Fördela spenaten i en ugnssäker form. Placera spättafiléerna omlott ovanpå. Häll över citronsåsen. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 min. Ta ut formen och strö över dill.
3. Servera med kokt pressad potatis och klyftor av citron.

Snabb tiramisù







Ingredienser
2 dl små mandelbiskvier, från påse
3 msk starkt kaffe, helst espresso
0,5 dl kahlúa
1 dl vaniljsås, Kelda
1,5 dl mascarponeost, (100 g)
0,5 msk kakao

Tillagning

Efterrätten står sig fint i kylen under middagen. Den bör intagas i små portioner eftersom den är ganska mäktig. Mandelbiskvierna som är klassiska till nyponsoppa kan faktiskt användas till många olika desserter de har god mandelsmak och är lätta att få tag på. Mascarpone är en italiensk färskost som har en mild, fin smak.
1. Lägg mandelbiskvierna i en skål häll över kaffe och Kahlúa. Låt stå och dra några minuter.
2. Vispa vaniljsåsen fluffig. Rör samman mascarpone med lite av vaniljvispen och tillsätt sedan resten.
3. Lägg hälften av mandelbiskvierna med lite av kaffe- och kahlúalagen i botten på små glas eller koppar. Lägg i hälften av ostkrämen och resterande mandelbiskvier och lag. Toppa med ostkräm och sikta över rikligt med kakao

Korres <3 Sephora

Sephora har alltid speciella samarbeten med toppmärken. Nu denna gången med grekiska Korres. Jag önskar såå att man hade kunnat beställa online ifrån Sephora, men tyvärr så skickar de inte till Eu :-(

Skulle så gärna vilja lägga händerna på detta setet ;-)



This set contains:
- 4 x 0.06 oz Eyeshadows in Cypress Green 49, Metallic Grey 55, Gold Brown 28, Golden 25
- 0.04 oz Eyeliner Pencil in Black 1S
- 0.2 oz Cherry Oil Lipgloss in Plum 27
- 0.3 oz Provitamin B5 and Rice Bran Mascara in Black



Linser med aubergine

Ingredienser
4 port

Sås:
2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt
50 g soltorkade marinerade tomater


2 auberginer
2 röda lökar
2 dl gröna linser
50 g svarta oliver
1 tsk timjan
3 tomater
30 g smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här
Koka linserna i lättsaltat vatten ca 30 min. Blanda ihop såsen. Skär auberginerna i klyftor. Skala och klyfta löken. Skär tomaterna i bitar. Stek grönsakerna i omgångar i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Häll av vattnet från linserna, rör ner grönsakerna, timjan och oliver. Servera med såsen.



Be my Valentine

LUSH har alltid en massa mysigt på gång inför varje högtid, och söta badbomber kan ju bli perfekta presenter till alla hjärtans dag!

The Frog Prince (39kr) – en gullig liten groda som kanske förvandlas till en tjusig prins när man släpper ner den i badet.

Magic Mushroom (49kr) – är en söt bubbelbit som doftar vanilj och jordgubb.

Ex Factor (39kr) – badbomben för nyblivna singlar, tjejer som vill ge sig själva en liten kick att gå vidare. Skäll ut den lilla gubben, kasta honom i vattnet och se hur han fullständigt demoleras för att slutligen försvinna ut i tomma intet.

It’s Raining Men (69-159kr) – en honungsfylld duschgelé som doftar crème brule.

http://www.lipglossbitch.se/


Så äter du före och efter träningen

Maxa effekten med rätt mellanmål

Träning bygger muskler - och muskler bränner fett. Ät rätt före och efter träningspasset, så maxar du effekten!

Du vill gå ner i vikt, och då kan det kännas lockande att dra in antingen på mellanmålet före eller efter träningen. Speciellt om du vill motionera före frukost, eller tränar efter jobbet och ändå snart ska äta middag.

Men det kan straffa sig i längden.

Visst kan du träna med helt tömda depåer, till exempel före frukost - men skaderisken ökar, och du får sämre ork. En promenad går jättebra - men tränar du mer intensivt är det bäst att äta innan. Annars orkar du inte träna med den intensitet som krävs för att bygga upp musklerna på sikt.

En vanlig myt är att man ska äta kolhydrater före träningen för att orka mer - men vill du gå ner i vikt är det ingen bra idé.

– Vill man bränna fett förlorar man på att äta kolhydrater precis före, eller under, träning. Dricker man en energidryck upphör fettförbränningen direkt, då bränner kroppen nästan bara kolhydrater istället, säger Stefan Branth, läkare, nutritionsforskare och rådgivare åt flera idrottsstjärnor och topplag.

Ladda med balanserad kost

Istället rekommenderar han att man laddar för träningen med en balanserad kost med både kolhydrater och protein. Ett par timmar innan är lagom - se helt enkelt till att inte vara hungrig när passet börjar.

Efter träningen har musklerna brutits ner en aning, och då behövs en snabb påfyllning för att de ska byggas upp igen och för att kroppen ska få en bra chans att återhämta sig. Nu passar det med en kombination av lättupptagligt protein och kolhydrater.

– Välling är jättebra, säger Stefan Branth.

Tränar du efter jobbet är det lockande att skippa mellanmålet, eftersom du ändå ska hem och äta middag. Men för muskeluppbyggnadens skull är det ändå bra att äta något litet direkt efter passet - ju snabbare desto bättre.

– Inom en halvtimme ska man fylla på depåerna lite grand. Sedan kan man åka hem i lugn och ro och laga en bra middag, säger Stefan Branth.

Charlotte Perrelli

Så äter du före träningen

Bra mat: Balanserad kost.
Exempel: Frukt, yoghurt, fullkornsmacka med smör eller keso.
När: Ett par timmar före. Se till att inte vara hungrig när passet börjar.
Undvik: Sportdryck och rena kolhydrater precis före eller under träningen.

...efter träningen:

Bra mat: Kolhydrater och lättupptagligt protein.
Exempel: Välling, skinkmacka, yoghurt.
När: Ju fortare desto bättre! Ät helst inom en halvtimme - men det räcker med ett lättare mellanmål. Behöver du mer kan du äta senare i lugn och ro.
Undvik: Att inte äta alls - då få musklerna sämre förutsättningar att återhämta sig och byggas.


Tio tips till en mer effektiv promenad

Öka din förbränning med några enkla knep


1. Pendla med armarna – Se till att pendla med armarna ordentligt för att få med överkroppen också. Det ökar din förbränning och du får upp värmen snabbare.


2.
Ta kortare steg – Ett bra att sätt att få upp farten på din promenad samtidigt som du bränner fler kalorier är att ta kortare steg. Klocka dig själv på 100 steg. Vila en minut. Gå igen och försök att förkorta tiden med fem sekunder. Upprepa tolv gånger och tävla mot dig själv.


3. Använd gåstavar – Testa gåstavar för att få upp din förbränning och för att på ett enkelt sätt träna överkroppen ännu mer än bara när du pendlar. Gåstavarna sägs öka förbränningen med upp till 20 procent. På vintern är de dessutom bra som stöd på de halkiga promenadstråken.


4. Använd visuella delmål – Intervallträna mellan lyktstolparna, parkbänkarna, de stora träden eller mellan vägskyltarna. Det behöver inte vara så komplicerat. Gå (eller spring) fort mellan lyktstolparna, varva ner mellan nästa och ta sen fart igen. Superbra sätt att öka konditionen.


5. Utnyttja hela steget – Se till att använd hela din kapacitet i ditt steg. Sätt ner hälen, lägg tyngden på hela foten för att sen verkligen trycka ifrån med trampdynan. På så sätt aktiverar du fler små muskler i benen och fötterna.


6. Köp nya skor – Det är värt varenda krona att investera i ett par riktigt bra skor som passar just din fot. Gå till en sportaffär där de är duktiga på skor. På de flesta ställen kan du få provgå på ett löpband. Där kan de se om du har en pronation (faller inåt med foten) eller om du har en supination (faller utåt med foten). Utefter det väljer du en sko.


7. Tänk på hållningen – En ståtlig hållning är inte bara vackert att se på, det gör även att du måste aktivera hela din bål. Så förena nytta med nöje alla dygnets vakna timmar och sträck på dig!


8. Skippa backen – Det blir inte nödvändigtvis mer effektivt av att du går i branta backar, med risk för att du tappar tempot. Du bränner minst lika mycket av att gå i ett jämnt tempo på relativt plan mark.


9. Öka pulsen – Håll koll på din puls genom att använda pulsklocka. Då kan du enkelt se vilken pulszon du ska ligga i. Öka om det går för långsamt eller sakna ner om det går för fort. Det är som att ha en egen coach på armen.


10. Lägg till styrketräning – Här lägger du in femte växeln. Stanna var femte minut och lägg in styrkeövningar som grodhopp, armhävningar, tricepspress mot en parkbänk, utfall, stående benspark, situps…allt du kan komma på. En ökad muskelmassa kommer att öka din förbränning även när du sover.


Spara tusenlappar på att äta upp maten

Vi slänger mat för tusentals kronor i soporna varje år. Råden är bland annat att man ska handla mindre, laga mindre och inte följa bäst före-datumen slaviskt

Så slipper du kasta mat:

1) Planera, skriv en inköpslista.

2) Undvik impulsköp typ "köp 3 betala för 2".

3) Undvik storförpackningar av färskvaror.

4) Använd genomskinliga burkar i kyl och frys.

5) Sänk temperaturen i kylskåpet till max fem plusgrader.

6) Lär dig skillnaden mellan bäst före-datum och sista förbrukningsdag.

Bäst före-datum är satt med marginal och håller längre om varan förvaras rätt och i obruten förpackning-

Sista förbrukningsdag gäller för känsliga livsmedel som köttfärs och färsk fisk.

7) Lär dig hur olika livsmedel ska förvars för att hålla längre

8) Stänk vatten på torrt bröd, lägg det i plastpåse några sekunder i mikron.

9) Kompostera matavfallet så kan du få lägre sophämtningsavgift


Källa: DN/Konsumentföreningen i Stockholm


RSS 2.0