Snabbfika med scones och marmelad

Grahamsscones



4 stycken:
4 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 g smör
3 1/2 dl filmjölk
Ugn: 250°






















Gör så här:
1. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Finfördela smöret med fingertopparna i mjölblandningen. Tillsätt filmjölk och arbeta snabbt ihop till en deg.
2. Dela degen i fyra bitar och platta ut dem till runda kakor som är ca 15 cm i diameter. Lägg över sconesen på en plåt med bakplåtspapper.
3. Skär skåror i sconesen med kniv och nagga dem med gaffel. Grädda i ca 15 minuter. Servera sconesen nygräddade.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0