Mild spe­natsop­pa med skink- och pesto­rul­lar







Ingredienser
 
150 g färks bladspenat, (eller 100 g djupfryst hackad)
2 msk smör
8 dl vatten
2 st grönsaksbuljongtärning
4 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 msk citronsaft, pressad
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar, nymald
1 dl lätt crème fraiche

Skink- och pestorullar

4 st tunnbröd, rektangulära
4 msk färskost, eller mjukost
0,5 dl pesto
100 g rökt skinka, skivad

Tillagning

1. Fräs spenaten i smör i en kastrull. Häll över vatten och smula ner buljongtärningar. Koka upp under omrörning.
2. Mixa soppan med mixerstav. Blanda mjöl och mjölk och häll det i soppan. Koka upp under omrörning och låt soppan sjuda 5 min. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
3. Bred ost och pesto på brödet. Lägg på skinkan och rulla ihop hårt. Skär i bitar. Servera soppan med creme fraiche och skinkrullarna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0