Bad Hair Day? 5 snabba tips

 Har ditt hår vaknat på fel sida? Lugn, här är proffsens knep som hjälper dig att rädda hårdagen på ett litet kick.

 

Det finns alltid dagar då din spegelbild ärligt och hänsynslöst skrattar åt ditt hår. Ta kontroll över dåliga hårdagar med hjälp av proffsens enkla knep. Börja med att alltid ha räddarna-i-nöden-sakerna hemma; rätt attiraljer till din hårfön, bra hårprodukter i badrumsskåpet och lite fina hårspännen.


1. Vatten
Bästa räddaren i nöden är oftast vanligt kranvatten. Fukta ner ostyriga hårtestar och förändra därefter formen. Håret behöver inte blötas helt utan fukta bara de delar av håret du är missnöjd med och forma sedan om det.


2. Plattång
Införskaffa en bra plattång, gjord av teflon och använd en modell som inte är för grov. En sådan plattång kan användas både för rakt och lockigt hår och är ett verktyg som snabb kan rädda en tilltufsad frisyr.


3. Hårfön
Lär dig föna håret rätt. Har du rakt hår måste du ha ett bra munstycke på din hårfön. Du ska sedan rikta fönen i den riktningen du vill ha håret, annars kommer ditt hår bara flyga runt och bli spretigt. Har du lockigt hår, skaffa dig en så kallad föntratt till din hårtork, som ibland också kallas diffuser. En föntratt är perfekt när du vill ha ditt lockiga hår ännu mer lockigt. Föna ett lockigt hår på hög värme, men med lågt luftflöde. Ta ett parti i taget och använd en bra mousse.


4. Rätt hårprodukt
Om du inte hinner tvätta håret på morgonen, se åtminstone till att du har rätt stylingprodukt för just din typ av hår.

Måste-ha-produkter:
• En bra mousse som håller ihop hårt och ger volym.
• En glansprodukt, som är fiberrik och lagom seg. Glansprodukten håller ihop topparna och ska inte vara för fet.
• En torr basspray är också bra att ha i badrumsskåpet. Efter att du format frisyren som du vill ha den, avslutar du med spray och får frisyren att stanna på plats. Med sprayen kontrollera du också bångstyriga hårstrån som vill envisas med att spreta som de vill.


5. Hårnålar och hårspännen
Har du en riktigt dålig hårdag, satsa på en snabb men fin uppsättning. Proffsfrisörerna skiljer på slutna och öppna hårnålar – vilka som ska använda beror på vilken typ av uppsättning du ska göra. Ha båda sorterna hemma plus lite andra accessoarer för hår som kan pigga upp en dålig hårdag


Kommentarer
Postat av: Sandra

Nu är det -2 gr här....Inte min favoritårstid som är på väg. Fick ... bloggbesokare.se"

2012-10-30 @ 08:13:55
URL: http://www.bloggbesokare.se
Postat av: Sandra

Bokia har två jättefina boxar; en med äventyrsklassiker och en med uppväxtklassiker. I äventyrsboxen hittar du bland annat Skattkammarön och Jorden runt på 80 dagar. I Uppväxtboxen hittar du fina klassiker som Alice i Underlandet och Agnes Cecilia. 6 titlar i varje box för 299 kronor. Bokreans BÄSTA köp. bloggbesokare.se

2012-11-03 @ 23:26:52
URL: http://www.bloggbesokare.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0