Välj rätt juice – och bli piggare

Åkomma: Urinvägsinfektion

Drick: Tranbärsjuice i förebyggande syfte

Varför: Juicen hindrar tillväxten av E. coli-bakterier, den vanligaste orsaken till urinvägsinfektion. Men den måste drickas i förebyggande syfte, har man redan drabbats kan syran i juicen till och med förvärra besvären av en infektion.

Åkomma: Demens

 

Drick: Blåbärs- eller rödbetsjuice

 

Varför: En undersökning vid universitetet i Cincinatti på personer i 70-årsåldern med åldersrelaterat försämrat minne visade tidigare i år att de som drack ett glas blåbärsjuice varje dag presterade märkbart bättre i minnestester.

Nitraterna i rödbetsjuicen hjälper till att hålla blodkärlen öppna och förbättrar blodtillförseln till hjärnan, därför kan juicen hålla åldersdemensen i schack.

Åkomma: Utmattning

 

Drick: Kokosvatten (vätskan i kokosnöten, inte kokosmjölk)

 

Varför: Förespråkare kallar den ”naturens egen sportdryck”. Dricks efter träning eller kroppsansträngning. Innehåller vätska för att hindra uttorkning, kolhydrater för energi, och salter för att ersätta sånt man svettats ut.

 

Åkomma: Prostatacancer

 

Drick: Granatäppeljuice

 

Varför: Juicen innehåller en kemikalieblandning som tycks minska cellskador och till och med döda cancerceller, visar en undersökning vid universitetet i Kalifornien där män med prostatacancer fick dricka ett glas om dagen.

 

Åkomma: Blir lätt bränd av solen

 

Drick: Tomatjuice i förebyggande syfte

 

Varför: Innehåller antioxidanten lykopen som hjälper till att skydda huden mot solskador. Personer som äter mer tomater har bättre skydd mot solens farliga UV-strålning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0