Snabbmat?

Dåligt med tid elr ingen fantasi? Här kommer några tips på hur man fixar blixtluncher:


1.
Ladda med konserver. Nyttigt protein får du från färdiga bönblandningar, tonfisk, krabba, musslor, olika sorters bönor. Ta en i högen på morgonen. I frysen kan du ha exempelvis crabsticks.

2. Ladda med grönsaker. Fyll kylen med ätfärdiga grönsaker som håller länge: morötter, blomkål, vitkål. Bara att plocka med sig en rejäl portion på morgonen. Bland grönsakskonserverna finns exempelvis ratatouille och haricots verts. I frysen kan du ha exempelvis broccolibuketter och gröna bönor, som snabbt blir fräscha med lite, lite vatten i micron.

3. Bra bröd i frysen. Se till att alltid ha grovt bröd i frysen (gärna minst 6 procent fiber), och knäckebröd i skafferiet. Tar du ut fryst bröd på morgonen så har det tinat lagom till lunch.

4. Trött på konserver? Keso, kokta ägg (förbered hemma) och skivad skinka/kalkon är andra bra proteinkällor som inte behöver någon tillagning.

5. Trött på bröd? Köp matvete på burk - perfekt som tillbehör! Som alternativ kan du göra couscous, om det finns en vattenkokare på din arbetsplats. Lägg couscousgrynen i en burk med lock på morgonen, lägg gärna i lite salt också - när det är dags för lunch häller du på kokande vatten ifrån vattenkokaren direkt i burken och lägger på locket en stund.

Det finns även fiberpotatismos och rotmos i form av pulver som kan tillagas på samma sätt. Du kan också frysa in pasta, ris eller bulgur i portionsförpackningar, gärna blandade med lite ratatouille eller mager sås, till exempel tomatbaserad pastasås (om du har mikro på jobbet). Eller ät müsli - men håll dig till sorten som mest består av gryn, möjligtvis med lite russin i.



Här kommer 5 enkla och snabba tips på blixtluncher:


1. Bönröra och grov macka
(453 kcal)

1 tetraförpackning Gogreen salsa

1 rejäl skiva grovt bröd (gott att dippa i salsan!)


2. Sill och potatis (457 kcal)

1 burk matjessill

175 g kokt potatis från gårdagens middag

1 gul paprika

2 tomater



3. Tonfisk och ratatouille (466 kcal)

1 konservburk tonfisk i vatten, avrunnen

1 konservburk ratatouille, 300 g

2 rejäla skivor grovt bröd med lättmargarin

1 tomat



4. Fil och kalkonmacka (424 kcal)

2 dl naturell yoghurt eller fil (3%)

100 g frysta bär

Två knäckemackor med lättmargarin

100 g rökt, skivad kalkon



5. Makrill på knäckebröd (446 kcal)

1 burk makrill i tomatsås

2 skivor knäckebröd

2 morötter

1 äpple


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0