Broccolipaj med ädelost

Ingredienser för  4  port.

Pajskal
2 st   kokta skalade potatisar, kalla
50 gram   margarin
1 dl   vetemjöl
1 dl   grahamsmjöl
Fyllning
300 gram   broccoli
0,5 st   purjolök(ar)
0,5 tsk   flytande margarin
50 gram   ädelost light 17%
Äggstanning
2 st   ägg
1 tsk   fransk senap
2 dl   mjölk
0,5 tsk   salt
1 krm   svartpeppar






Tillagning

1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv potatisen eller mosa den med en gaffel och blanda med resten av ingredienserna till pajskalet och nyp ihop till en deg. Smörj en form och tryck ut degen. Förgrädda i 10 minuter.

2. Koka broccolin i buketter och placera ut den i pajskalet. Skär purjon i bitar och fräs den i margarinet, lägg den i skalet. Smula över ädelosten. Blanda ihop äggstanningen och strö över riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0