Gnocchi med kycklinggryta

Gnocchi med kycklinggryta

Pasta och kycklingryta med smak av Karljohansvamp, timjan och citron. Finns även färdiga gnocchi att köpa.
4 port

Ingredienser
600 g potatis
1 ägg
1 tsk salt
3 1/2 dl vetemjöl
400 g kycklinglårfilé
2 morötter
5 stjälkar blekselleri
1/2 tsk salt
1 msk smör
2 dl Arla Köket crème fraiche gourmet Karljohansvamp, timjan, citron
1 dl hackad persilja

Gör så här
Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Hälla av vattnet och pressa potatisen. Låt svalna.

Blanda potatisen med ägg och salt. Tillsätt vetemjöl och arbeta till en smidig deg. Rulla ut degen till ca 1 cm tjocka längder på lätt mjölad bänk. Skär längderna i 3 cm långa bitar och lägg på mjölad plåt. Koka dem i lättsaltat vatten i omgångar. Gnocchin är klar när den flyter upp till ytan. Lyft upp dem med hålslev och kyl i kallt vatten.

Skär kycklingen i bitar. Skala morötterna. Skär morötter och selleri i bitar. Salta och stek kycklingen i smör i en panna 2-3 min. Tillsätt grönsakerna och stek ytterligare några min. Rör ner crème fraiche och koka upp. Värm gnocchin i lite smör och strö över persilja. Servera tillsammans med kycklinggrytan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0