Karamelliserad Kvibille med hjortron

Istället för friterad camembert (1980-tal) har denna rätten fått en touch av 2000-talet. Receptet kommer ifrån Allt Om Mat.

Ingredienser
250 g hjortron, frysta
4 msk strösocker
1,5 dl hjortronsylt
140 g   kvibille, ädel special
4 tsk strösocker

Tillagning

Två saker som smakar mycket var för sig och ännu mer tillsammans.
1. Sätt ugnen på grill och 250°. Tina hjortronen och rör dem med socker – eller använd hjortronsylt. Fördela hjortronen i ugnssäkra portionsformar.
2. Skär osten i bitar och lägg den på hjortronen. Strö sockret över osten. Gratinera precis under grillen med ugnsluckan på glänt 3–5 min tills sockret bubblar och får lite färg. Passa noga så att det inte bränns.
3. Servera genast med lite hjortronsylt.

mumma!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0