Porchetta med gorgonzolapolenta

Här kommer ett fruktansvärt gott recept ifrån Italien. Det tar lite tid men det är så otroligt gott!!! Polenta är gjort av majs och det finns snabbpolenta i affären att köpa.

Antal portioner: 8
Ingredienser

2 2 kg färsk fläsksida, utan svål
salt
4 4 st vitlöksklyftor, finhackade
1 1 knippa persilja, hackad
200 200 g spenat, lättstekt och avsvalnad
2 2 kvistar rosmarin, plockade och hackade
10 10 kvistar timjan, plockade och hackade
10 10 blad salvia, hackade
2 2 st apelsiner, rivet skal av
2 2 st citroner, rivet skal av
svartpeppar
(steksnöre)

Gorgonzola-Polenta
2 2 dl polenta
200 200 g gorgonzola
6 6 dl vatten
1 1 dl mjölk
1 1 dl grädde
salt och svartpeppar



Gör så här

1. Porchetta: Blanda samtliga ingredienser utom fläsk och salt i en bunke.

2. Lägg fläsksidan på skärbrädan med skinnsidan nedåt. Salta fläsket och fördela fyllningen i mitten.

3. Rulla ihop fläsksidan, bind upp med ett steksnöre. Låt ligga och rimma 1 timme i kylen.

4. Sätt ugnen på 175 grader.Stek fläsksidan i ugn ca 3½ timme.

5. Stek fläsksidan i ugn ca 3½ timme.

6. Låt köttet vila minst 30 minuter innan du serverar det med gorgonzolapolenta´.

7. Gorgonzolapolenta:Koka upp vatten, mjölk, grädde och salt i en tjockbottnad kastrull.

8. . Häll i polentan under omrörning. Låt sjuda under lock 45 minuter, späd eventuellt med mer vatten.

9. Ta kastrullen av värmen. Smaka av polentan med salt och peppar. Smula ner gorgonzolan och rör om.

Underbart gott!!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0