Ugnsbakad lax med citronpesto
Gott o fräscht!
Till den här rätten kan du använda vilken fisk som helst, till exempel torsk, sej eller gös. Ugnsbaka fisken i låg temperatur.
Till den här rätten kan du använda vilken fisk som helst, till exempel torsk, sej eller gös. Ugnsbaka fisken i låg temperatur.
Ingredienser för 4 port.
600 gram | laxfilé | |
olivolja | ||
2 st | citron(er) | |
salt och peppar | ||
2 msk | pesto, röd, på burk | |
1 dl | parmesanost, färskriven |
|
Bulgursallad | ||
6 dl | bulgur, kokt | |
1 knippa(en) | grön sparris | |
olivolja | ||
citronskal, rivet, från 1/2 citron | ||
1 ask | cocktailtomat(er) | |
salt och peppar | ||
gräslök |
Tillagning
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form med lite olivolja.
2. Skär citronerna i skivor och täck botten och kanten på formen med citronskivor. Lägg i laxfilén och strö på salt och peppar. Bred röd pesto över laxen och toppa med riven parmesan. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
3. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen (ca 15 minuter). Skär sparrisen i mindre bitar.
4. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och lägg i bulgur, citronskal,sparris och tomater och rör om. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar. Dekorera med klippt gräslök.
Kommentarer
Trackback