Ugnsbakad lax med citronpesto

Gott o fräscht!
Till den här rätten kan du använda vilken fisk som helst, till exempel torsk, sej eller gös. Ugnsbaka fisken i låg temperatur.

Ingredienser för  4  port.

600 gram   laxfilé
    olivolja
2 st   citron(er)
    salt och peppar
2 msk   pesto, röd, på burk
1 dl   parmesanost, färskriven
Bulgursallad
6 dl   bulgur, kokt
1 knippa(en)   grön sparris
    olivolja
    citronskal, rivet, från 1/2 citron
1 ask   cocktailtomat(er)
    salt och peppar
    gräslök



Tillagning

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form med lite olivolja.

2. Skär citronerna i skivor och täck botten och kanten på formen med citronskivor. Lägg i laxfilén och strö på salt och peppar. Bred röd pesto över laxen och toppa med riven parmesan. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.

3. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen (ca 15 minuter). Skär sparrisen i mindre bitar.

4. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och lägg i bulgur, citronskal,sparris och tomater och rör om. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar. Dekorera med klippt gräslök.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0