Dramatisk olycka

En dramatisk olycka gjorde att V4-spelets avslutande amatörlopp fick blåsas av på Jägersro Galopp tidigare idag.
Ryttaren Max Friberg fördes till sjukhus efteråt, och enligt de första rapporterna ådrog sig denne en lättare knäskada samt en hjärnskakning.




Det var i ingången till första sväng som Swedish Time med Anna Pilroth i sadeln bröt inåt i banan och därmed tryckte till två invändiga ekipage. Cuty Apache med Max Friberg på ryggen gick omkull och drog genast med sig Spartacus Sun och Therese Hansson. Två bakomvarande hästar hade ingen möjlighet att väja och drogs med i fallet. Totalt miste fyra hästar sina ryttare.

Tre av ryttarna var snabbt uppe på benen och även hästarna undkom utan några allvarligare skador. Något värre gick det för Max Friberg, som blev liggande på banan. Ambulans var snabbt på plats och förde den unge amatörryttaren till sjukhus. Enligt den första rapporten ådrog han sig en lättare knäskada samt en hjärnskakning.

I samråd med läkare och veterinär tog Jägersro beslutet att inte rida om löpningen senare på dagen. Därmed återbetalades samtliga insatser på vinnare, plats, komb och inte minst trio. På V4-spelet blev det utdelning på tre rätt, 1.274 kronor gånger antalet streck i den sista avdelningen. Anna Pilroth dömdes till en månads ridförbud.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0