Fredagens mattips: Fläskfilé
Mmmm..... ett gott tips till fredagskvällen är:
Fläskfilé i ost-och senapssås
Klassisk gryta från franska Alsace.
4 port
Ingredienser
600 g fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör- & rapsolja
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
1 dl torrt vitt vin
1 msk vetemjöl
2 msk koncentrerad kalvfond
1 msk fransk senap
1 dl riven Kvibille Präst
Gör så här
Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn köttet i smör- & rapsolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under vispning. Lägg över köttet i grytan. Låt köttet koka i såsen 3-5 min. Ta grytan från värmen. Rör i osten. Strö gärna över hackad persilja. Servera med kokt ris och grönsaker.
Gottigottgott