Apelsinkyckling med chili

Tycker att söndagsmiddagen skall frestas med en god Apelsinkyckling med chili =P

Ingredienser
4 st kycklingfiléer
1 tsk salt
1 msk smör

Sås

1 st apelsin
0,5 st citron
2 dl lätt crème fraiche
1 st hönsbuljongtärning
1 tsk kinesisk soja
1 msk russin
0,5-1 tsk sambal oelek
2 msk persilja, grovhackad

Tillbehör

couscous, fräst purjolök, apelsinklyftor



Tillagning

1. Tvätta och skala apelsin och citron med potatisskalare. Skär skalen i tunna strimlor. Pressa ur saften.
2. Koka upp skal, saft, creme fraiche, smulad buljongtärning, soja, russin och sambal oelek i en panna.
3. Salta kycklingfiléerna och bryn dem på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg över dem i såsen.
4. Låt kycklingen koka på svag värme ca 10 minuter. Strö över persilja. Servera med couscous, fräst purjolök och apelsinklyftor

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0