Apelsinkyckling med chili
Tycker att söndagsmiddagen skall frestas med en god Apelsinkyckling med chili =P
Ingredienser
Ingredienser
4 st | kycklingfiléer |
---|---|
1 tsk | salt |
1 msk | smör |
Sås
1 st | apelsin |
---|---|
0,5 st | citron |
2 dl | lätt crème fraiche |
1 st | hönsbuljongtärning |
1 tsk | kinesisk soja |
1 msk | russin |
0,5-1 tsk | sambal oelek |
2 msk | persilja, grovhackad |
Tillbehör
couscous, fräst purjolök, apelsinklyftor
Tillagning
1. Tvätta och skala apelsin och citron med potatisskalare. Skär skalen i tunna strimlor. Pressa ur saften.
2. Koka upp skal, saft, creme fraiche, smulad buljongtärning, soja, russin och sambal oelek i en panna.
3. Salta kycklingfiléerna och bryn dem på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg över dem i såsen.
4. Låt kycklingen koka på svag värme ca 10 minuter. Strö över persilja. Servera med couscous, fräst purjolök och apelsinklyftor
2. Koka upp skal, saft, creme fraiche, smulad buljongtärning, soja, russin och sambal oelek i en panna.
3. Salta kycklingfiléerna och bryn dem på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg över dem i såsen.
4. Låt kycklingen koka på svag värme ca 10 minuter. Strö över persilja. Servera med couscous, fräst purjolök och apelsinklyftor
Kommentarer
Trackback