Laxköttbullar med pepparrotsyoghurt

Laxköttbullar med pepparrotsyoghurt




500 gram 
laxfilé
1 st  ägg
0,5 dl  vispgrädde
1 msk  söt senap
1 kruka(or)  gräslök, finskuren
salt och svartpe
smör att steka i

Yoghurtsås
2 dl  turkisk yoghurt, 10%
1 msk  pepparrot, finriven
salt och svartpeppar

Bulgur
3 dl  bulgur, kokt
0,5 huvud  blomkål, i buketter, kokta
0,5 st  gurka, skalad, urkärnad och skuren i mindre bitar
1 st  citron(er), finrivet skal och saften
1 kruka(or)  dill
olivolja
salt och svartpeppar

Tillagning

1. Blanda yoghurt och pepparrot och smaka av med salt och peppar.

2. Mixa laxen snabbt i en mixer. Blanda med ägg, grädde, senap, gräslök och smaka av med salt och peppar.

3. Forma till köttbullar och stek i smör på medelhög värme.

4. Blanda bulgur, blomkål och gurka. Smaka av med citronskal och –saft, dill, olja och salt och peppar.

5. Servera laxköttbullarna med pepparrotsyoghurt och bulgur.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0