Tips på matställen nu till semestern

Fann detta tipset som jag tycker är väldigt bra! Läs noga ;-)

Matnörden Mons Kallentoft tipsar: Så väljer du krog på semestern

Att bara glida runt på gatan och hoppas på det bästa funkar inte, då är felprocenten alldeles för stor, säger Mons Kallentoft.

1)   Regel nummer ett är att göra grundlig research! Läs guideböcker och studera gärna forum på internet, Chowhound är jättebra. http://chowhound.chow.com/boards

Guide Michelin listar långt ifrån enbart toppkrogar. De har betygsättningen ”en gubbe” som är riktigt god och prisvärd mat.

 2) Enkla men bra matställen har ofta ändå hyfsade vinlistor. Hittar du ett ställe som har en större vinlista, den behöver inte vara jättestor men det ska synas att något lagt ner omtanke, då är det också större chans att maten är okej.

 3) Även om det är ett enkelt matställe ser det i regel städat och trevligt ut om det är bra mat. Du kan hitta en riktig sylta i Saigon där borden är avtorkade och det är lite ordnig på det enkla. Titta några minuter extra så ser du. Är det inte bra mat är det oftast småsjavigt lite överallt med matrester och annat.

 4) Ett vanligt knep är att gå några gator bakåt i gränderna och leta efter där lokalbefolkningen sitter. Så hittar du de bästa trattoriorna i Rom!

 5) Varning för menyer på många språk ut mot gatan! Och varning för inkastare, då är det nästa alltid uselt. Undvik de stora turistgatorna. Och stöter du på en tacichaufför som rekommenderar och erbjuder sig att köra dig till en krog, då kan du tacka nej. Det är säkert någon form av kick-back betalning inblandat och det är i regel aldrig bra.









Mons Kallentoft är inte bara en framgångsrik deckarförfattare, han är en matnörd av rang också. Han har fem besök på världens bästa krog El Bulli i sitt ätar-cv. Här ger han sina bästa tips till de som inte kan smälta fyr- och femsiffriga notor, men ändå vill äta gott på semestern.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0