Jordgubbssallad med avokado






Ingredienser
500 g jordgubbar
2 st avokador
1 st gul lök, färsk
250 g körsbärstomater
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk honung
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
4 dl rucolasallad


Tillagning

Sött, salt och syrligt i fräsch sallad. Passar som tillbehör till grillat eller som förrätt.

1. Skiva jordgubbarna. Dela, kärna ur och skär avokadon i bitar. Skala och skiva löken. Halvera tomaterna.
2. Blanda olja, vinäger, honung, salt och peppar i en skål. Lägg i jordgubbar, avokado, lök och tomater.
3. Vänd runt och låt salladen stå en stund.
4. Vänd ner rucolan och servera salladen till fetaost, kallskuret, kyckling eller skaldjur.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0