Baconinlindad kycklingfilé i mango chutney och grädde





Ingredienser

600 gram  kycklingfilé(er), gärna färsk
1 paket  bacon, skivad
2 dl  grädde
1 st  gul paprika
1 st  röd paprika
mango chutney, några skedar
ris, för fyra personer

Tillagning

1. Slå på ugnen på 220 grader.
2. Linda en eller två baconskivor runt de delade kycklingfiléerna. Fäst gärna med en tandpetare
så att baconskivan hålls på plats.
3. Strimla paprikorna efter att ha tagit ur kärnhusen.
4. Bryn hastigt bacon/kycklingbitarna i hög värme. Viktigt: stekyta så att porerna stängs och smaken stannar kvar.
5. Lägg bacon/kycklingbitarna i en ugnsfast form.
6. Fräs upp paprikastrimlorna i stekpannan. Lägg även dessa i den ugnsfasta formen.
7. Häll grädden över bacon/kyckling/paprikan i formen
8. Klicka över några matskedar mango chutney. (Beroende på hur stark du/ni vill ha den)
9. Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter
10. Servera med kokt ris och eventuellt en grön sallad.
Mums!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0