Proteinkällor

När vi tänker på protein så tänker vi oftast väldigt smalt – kött och fisk. Ibland kanske t.o.m bara på kött. Men har du tänkt på att det finns så mycket mer proteinkällor som är jättebra och goda att fylla tallriken med?

Här följer några exempel:

Kalkon
Kyckling
Quorn
ägg (kokt, stekt, röra, omelett etc.)
avocado
nötter
sojafärs
sojabitar
räkor
kräftor
bönor
linser
Keso
ost

Om man vill variera sig inom köttsorter så t.ex: fläskfilé, oxfilé, skinka, nötfärs etc.
Fisk: lax, tonfiskfilé och i burk, torsk, alaska pollock, makrill etc.

Varför inte pröva något nytt redan till helgen?


Kommentarer
Postat av: mor

Tack för tipset !! ha en bra dag /kram

2010-09-12 @ 13:38:12
Postat av: mor

Tack för tipset !! ha en bra dag /kram

2010-09-12 @ 13:38:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0