Spagettigratäng med smak av Italien





Ingredienser
280 g pasta, t ex spaghetti eller linguini
1 burk ricottaost, 250 g
2 dl crème fraiche
2 st ägg
1 paket babyspenat, 80 g
  salt, peppar
  smör, till formen
2 tsk olivolja

Fyllning:

1 st stor gul lök
10 st champinjoner
1 paket skivat bacon
1 paket cocktailtomater
1 msk olivolja till fyllning

 

Tillagning

Ricotta är italiensk färskost som finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker.
1 Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.
2 Fyllningen. Skala och hacka löken. Skiva svampen. Strimla baconet, spara 2– 3 skivor till garnering. Dela tomaterna, spara några tomathalvor till garnering.
3 Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs i löken i 3 minuter. Tillsätt svamp och bacon och fräs 2– 3 minuter. Blanda i tomaterna och fräs cirka 1 minut.
4 Blanda ricotta, crème fraiche och ägg i en bunke. Vänd ner grovhackad spenat. Salta och peppra ganska ordentligt. Vänd ner pastan.
5 Sätt ugnen på 225 grader. Lägg hälften av pastablandningen i en smord ugnssäker form. Fördela över fyllningen. Lägg på resten av pastan.
6 Garnera med det sparade baconet och tomathalvorna. Ringla över olivoljan. Sätt formen i mitten av ugnen och grädda i 30 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0