Din hy

Det är lättare än du tror att sköta om din hy så att den strålar i alla lägen.

 

Din hud jobbar hårt för dig. Den är kroppens största organ och är multikompetent! Huden reglerar temperatur och vätskeförlust, gör om solens strålar till D-vitamin och skyddar oss från farliga ämnen. Den gör ett bra jobb, men hur tackar vi den? Ofta genom att täppa till porerna med makeup, steka den i solen och sedan bli irriterad för att den får rynkor och fläckar.


Ge huden fukt
För att göra det bästa av din hud måste du behandla den som den förtjänar. Börja med att dricka mycket. Det behöver inte vara bara vatten, det finns annat som innehåller mycket vatten, till exempel soppor, frukt och grönsaker. Mycket alkohol är inte bra för hyn, det gör istället att du behöver dricka ännu mer vatten för att kompensera. Även mycket koffein och choklad är riktigt dåligt för hyn. Överdoserar du märks det direkt.


Enkla vanor varje dag
När du tagit hand om insidan är det dags att se över utsidan. Många kvinnor lägger redan ned mycket tid och pengar på att sköta daglig rengöring och insmörjning. Men det är lätt att hamna i trista rutiner som gör att man tillslut börjar strunta i viktiga moment. Se över dina produkter då och då. Vilka använder du mest och kan inte vara utan? Vilka hoppar du gärna över? Genom att byta ut några av dina produkter så som ansiktsvattnet eller dagcrèmen, blir det roligare igen. Glöm inte heller att sätta av tid för ett lite mer omfattande program ibland, med peeling och ansiktsmask.


Solskydda dig
Det är ingen idé att lägga ner mycket omsorger på att sköta ditt ansikte om du sedan går ut och pressar i solen utan skydd. Även vintertid kommer de skadliga UV-strålarna åt dig och gräver rynkor och linjer i ditt ansikte, på hals och händer. Se dig omkring på vilken strand som helst under sommaren och du möts av de läderartade ansikten som livslångt soldyrkande leder till. Ännu allvarligare är risken för hudcancer som du utsätter dig för. Det är inte värt risken. Ge dig själv en solkysst look med brun utan sol-produkter, smörj sedan in dig med solskyddsprodukter, även på händerna. Numera har alla ansiktskrämer värda namnet ett visst UV-skydd.


Kommentarer
Postat av: Ida

"Grym novell, kan inte vänta tills nästa kapitel kommer ut

2012-10-30 @ 08:13:54
URL: http://www.bloggbesokare.se
Postat av: Ida

"Bilderna ser mycket fina ut :) Ja det tar ett tag att bli bra på den sociala biten. Jag känner att jag är bättre än innan men ändå inte riktigt där :)

2012-11-03 @ 23:26:52
URL: http://www.bloggbesokare.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0