Ri­so­ni­sop­pa med korv

Ingredienser 500 g soppgrönsaker, eller 1 st stor morot, 1 st palsternacka, 1 st rotselleri, en bit 1 st purjolök, en bit 4 st medelstora potatisar, (ca 300 g) 4 st wienerkorvar 2 msk olivolja 2 st hönsbuljongtärningar 1 l vatten 1 dl risoni, (eller annan liten pastasort) 1 krm nymald svartpeppar 2 st tomater, grovhackade 1 dl persilja, hackad Tillagning 1. Skala och tärna morot, palsternacka och rotselleri. Ansa och skiva purjolöken. Skala och skär potatisen i klyftor. Skär korven i slantar. 2. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs morötter, palsternacka och rotselleri ca 5 min. Tillsätt purjolök, smula ner buljongtärningarna och fräs under omrörning 1–2 min. 3. Späd med vattnet och lägg i potatisen. Låt koka under lock ca 5 min. Tillsätt pastan och koka enligt anvisning på förpackningen. Lägg i korven och smaka av med peppar. 4. Blanda tomater och persilja. Servera soppan och toppa med tomat och persilja.

Kommentarer
Postat av: Frida

Äter ... bloggbesokare.se"

2012-10-30 @ 08:13:54
URL: http://www.bloggbesokare.se
Postat av: Frida

"åh underbarT! och självklart vill vi se video :)

2012-11-03 @ 23:26:52
URL: http://www.bloggbesokare.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0