Wokad sötstark lövbiff med sockerärtor
Köttet
400 gram lövbiff, (eller biff)
0,5 dl soja, (japansk, av sojabönor)
0,5 dl farinsocker, (eller honung)
3 msk vitvinsvinäger, (eller den vinäger du har hemma)
3 msk ingefära, färsk, hackad
1 st vitlöksklyfta(or), pressad
2 msk vetemjöl, (eller maizena)
rapsolja, att steka i
100 gram sockerärtor
2 st salladslök(ar), skivad
1 st röd chilifrukt, skivad (och urkärnad om du vill)
Servera med
4 port jasminris
Tillagning
1. Strimla lövbiffen tunt. Blanda alla ingredienser till marinaden noga i en skål och lägg i strimlorna. Rör runt så att marinaden täcker allt.
2. Hetta upp en wok- eller stekpanna med olja (viktigt att det är riktigt hett!) och släng i sockerärtorna. Låt ärtorna få färg, och lägg dem sedan i en skål.
3. Pannan ska fortfarande vara riktigt het när du skakar av lövbiffen och steker i omgångar. Spara marinaden! Släng med salladslök och chili i varje omgång.
3. När sista omgången är klar, lägg i allt kött och de stekta sockerärtorna igen. Häll på resterande marinad och låt allt puttra in i en minut.
4. Servera direkt med nykokt jasminris.
Kommentarer
Postat av: Maria
"Carl, vilken otur du har, sköt om dig ordenligt, så du blir frisk fort!
Postat av: Maria
Gud vad coolt=) bloggbesokare.se
Trackback