Wokad sötstark lövbiff med sockerärtor

Köttet 400 gram lövbiff, (eller biff) 0,5 dl soja, (japansk, av sojabönor) 0,5 dl farinsocker, (eller honung) 3 msk vitvinsvinäger, (eller den vinäger du har hemma) 3 msk ingefära, färsk, hackad 1 st vitlöksklyfta(or), pressad 2 msk vetemjöl, (eller maizena) rapsolja, att steka i 100 gram sockerärtor 2 st salladslök(ar), skivad 1 st röd chilifrukt, skivad (och urkärnad om du vill) Servera med 4 port jasminris Tillagning 1. Strimla lövbiffen tunt. Blanda alla ingredienser till marinaden noga i en skål och lägg i strimlorna. Rör runt så att marinaden täcker allt. 2. Hetta upp en wok- eller stekpanna med olja (viktigt att det är riktigt hett!) och släng i sockerärtorna. Låt ärtorna få färg, och lägg dem sedan i en skål. 3. Pannan ska fortfarande vara riktigt het när du skakar av lövbiffen och steker i omgångar. Spara marinaden! Släng med salladslök och chili i varje omgång. 3. När sista omgången är klar, lägg i allt kött och de stekta sockerärtorna igen. Häll på resterande marinad och låt allt puttra in i en minut. 4. Servera direkt med nykokt jasminris.

Kommentarer
Postat av: Maria

"Carl, vilken otur du har, sköt om dig ordenligt, så du blir frisk fort!

2012-10-30 @ 08:13:55
URL: http://www.bloggbesokare.se
Postat av: Maria

Gud vad coolt=) bloggbesokare.se

2012-11-03 @ 23:26:52
URL: http://www.bloggbesokare.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0